Club Brugge - Standard, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen
Club Brugge - Standard, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen

Club Brugge – Standard: de Bruggelingen zijn favoriet in eigen huis

Odds op: 30/11/2023

De 16e speeldag van de Jupiler Pro League. Club Brugge neemt het thuis op tegen Standard Luik.

De Pro League biedt ons een opwindende confrontatie, waarbij Club Brugge Standard Luik verwelkomt in het Jan Breydel Stadion. Blauw-zwart, op de 7e plaats, en de Luikenaars op de 8e plaats, staan nek aan nek in het klassement, waardoor deze wedstrijd van cruciaal belang is voor hun verdere ambities dit seizoen.

De laatste ontmoetingen tussen de twee clubs wijzen op een zekere gelijkheid, hoewel het evenwicht lichtjes overhelt in het voordeel van Brugge, vooral tijdens de laatste thuiswedstrijd waar ze met 2-0 wonnen. Club Brugge wil natuurlijk wel wraak nemen na hun 2-1 eerdere nederlaag op het veld van Standard eerder in het seizoen.

Wedden op Club Brugge – Standard Luik. De noteringen zijn in het voordeel van blauw-zwart.

Blauw-zwart wil de top-6 binnenkomen

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.44.

Met een positie in het midden van het klassement heeft Club Brugge een mooie kans om dichter bij de kwalificatieplaatsen voor Europees voetbal te komen. Hun recente vorm toont aan dat ze in staat zijn tot mooie prestaties, vooral wanneer ze voor eigen publiek spelen.

Voor Club Brugge is het meest voorkomende resultaat in wedstrijden die ze thuis spelen tegen Standard Luik een 1-1 gelijkspel, met maar liefst 6 wedstrijden die eindigden met dit resultaat. Deze statistiek benadrukt de gelijkwaardigheid tussen de twee teams, zelfs wanneer Brugge op eigen terrein speelt.

Het team van Ronny Deila kan rekenen op sleutelspelers zoals Andreas Skov Olsen en Hans Vanaken om de leiding te nemen en zal proberen druk uit te oefenen op Standard vanaf de eerste minuten.

Voor wedders lijkt wedden op een overwinning van Brugge met meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd een redelijke optie, gezien hun aanvallende potentieel thuis. Deze odd krijgt een notering van 1.90.

Wedden op de Jupiler Pro League doe je bij bwin

Standard won van Racing Genk

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 6.25.

Ondanks cijfers die geen gunstig resultaat voorspellen, toont Standard een bemoedigende vorm met een recente 1-0 overwinning thuis tegen Genk. Het team van Carl Hoefkens staat bekend om hun vechtlust en zou perfect de rol van spelbreker kunnen spelen in Brugge, wetende dat een overwinning hen naar onverwachte hoogten in het klassement zou kunnen stuwen.

In de laatste 78 ontmoetingen heeft Standard Luik 23 keer gewonnen, 22 keer gelijkgespeeld en 33 keer verloren van Club Brugge. Het doelsaldo toont echter een voordeel voor Club Brugge, met 136 doelpunten voor en 102 tegen.

De geprezen strategie zou een weddenschap kunnen zijn op beide teams die scoren. Gezien de aanvallende kracht van Club Brugge en de vaardigheid van Standard om zwakke punten te vinden, is dit een serieuze overweging met een notering van 1.61.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X