Welke talenten zullen volgend seizoen het verschil maken?
Welke talenten zullen volgend seizoen het verschil maken?

Welke talenten zullen volgend seizoen het verschil maken?

Door het gebrek aan voetbal hebben veel voetbalfans de laatste weken Football Manager 2020 gespeeld om toch wat voetballucht te kunnen opsnuiven. Daarom zijn we ook de database van FM 2020 ingedoken om te voorspellen welke jonge spelers zullen schitteren eens het seizoen 2020-21 eindelijk begint.

Om hierin te slagen hebben we de laatste vijf versies van het spel geopend en de eigenschappen van de spelers die voor de eerste keer minstens 10 volledige wedstrijden hebben gespeeld in het volgend seizoen in één van de vijf grote Europese competities.

Op elke positie hebben we de gegevens geanalyseerd van jonge spelers die de vorige jaren zijn doorgebroken om de data te gebruiken als blauwdruk om te zien welke spelers van de huidige generatie jonge voetballers in de toekomst een kans maken om door te breken in het eerste team.

Doelmannen

Als Manchester United ervoor kiest om Dean Henderson terug te halen bij Sheffield United hebben de Blades al een vervanger klaar en die luistert naar de naam Michael Verrips.

De boomlange Nederlander werd vorige zomer aangetrokken als back-up en heeft volgens ons goede punten gescoord. Zijn fysieke eigenschappen zijn te vergelijken met andere goalkeepers van wereldklasse.

Centrale verdedigers

De manager van de Blades Chris Wilder deed nog een tweede geniale transfer. Tijdens de winter haalde hij ook Panagiotis Retsos weg uit de Bundesliga.

De jonge Griek is fysiek uiterst sterk en kan vergeleken worden met andere topverdedigers. Hij heeft volgens ons net als Roger Ibanez een grote kans om volgend seizoen volledig door te breken.

We zijn er zeker van dat de voormalige club van Retsos, Leverkusen, nu al spijt heeft dat ze de jonge verdediger hebben laten vertrekken maar met Edmond Tapsoba hebben ze wel al een ander jong talent klaarstaan.

Full-backs

Brandon Williams is nog geen basisspeler bij Manchester United maar heeft de capiciteiten om te kunnen concurreren met Luke Shaw.

Alhoewel hij technisch niet heel sterk is, compenseert hij dat met zijn mentale en fysieke kracht, wat hem een uitstekende ful-back maakt.

Ook elders in Europa zijn nog meer opwindende talenten terug te vinden, zoals Juan Miranda (Schalke 04), Moussa Wague (Nice) en Theirry Correira (Valencia).

Al deze spelers doen het qua punten beter dan Williams en zeker de eerste twee in het lijstje zijn technisch begaafder dan de Engelsman.

Defensieve middenvelders

Matty Longstaff van Newcastle is het meest veelbelovende ruwe talent in de Premier League op het defensief middenveld dankzij zijn indrukwekkende mentale eigenschappen zoals bijvoorbeeld zijn werkkracht, vastberadenheid en teamgeest.

Als we echter naar de rest van Europa kijken, dan springt Nicolas Dominguez van Bologna in het oog. Hij maakte recent de overstap van de Argentijnse Superliga en wordt gezien als een toekomstige wereldster.

Aanvallende middenvelders

In de Premier League vinden we heel wat getalenteerde aanvallende middenvelders terug, zoals bijvoorbeeld Gedson Fernandes (Tottenham) en Alexis Mac Allister (Brighton).

Fernandes is fysiek indrukwekkend en is zowel snel als sterk genoeg om zijn mannetje te kunnen staan op het hoogste niveau. Mac Allister steekt er in vergelijking met andere aanvallende middenvelders dan weer bovenuit wanneer het om techniek gaat.

Dan vergeten we Phil Foden van Manchester City nog, die dit seizoen al heel wat kansen heeft gekregen van Pep Guardiola.

Net als de twee andere spelers heeft hij genoeg talent om één van de beste aanvallende middenvelders van Europa te worden. De vraag is of hij volgend seizoen op genoeg speelminuten kan rekenen in het Etihad-stadion of beter voor een uitleenbeurt kiest.

Net als de andere twee spelers plaatsen zijn eigenschappen hem bij de meest opwindende aanvallende jonge middenvelders in Europa, maar het blijft onduidelijk of hij de kans zal krijgen om zijn potentieel te vervullen als hij bij de Etihad blijft.

Vleugelspelers

Als we de data mogen geloven mag Reiss Nelson van Arsenal als één van de meest veelbelovende vleugelspelers worden beschouwd.

Zeker op technisch vlak steekt hij erbovenuit en hij mag daarom op speelminuten rekenen in de eerste ploeg van de Gunners volgend seizoen.

Het Liverpool-duo Curtis Jones en Harvey Elliot scoren ook goed, en aangezien vleugelspelers heel belangrijk zijn in het systeem van de Reds zullen ze nog heel belangrijk worden voor Jurgen Klopp.

Aanvallers

Twee van de vijf grootste aanvallende talenten komen uit voor Arsenal. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat Pierre-Emerick Aubameyang deze zomer voor een mooie som op zijn hoogtepunt wordt verkocht om de jeugd kansen te geven.

Zowel Gabriel Martinelli als Eddie Nketiah hebben dit seizoen al indruk gemaakt en beide hebben de belangrijke eigenschappen – zoals flair en werkkracht – om het te maken bij Arsenal.

Wanneer we de data bekijken kunnen we ook concluderen dat Troy Parrott zijn kans moet krijgen bij Tottenham als backup voor de blessuregevoelige Harry Kane.

De jonge Ier is indrukwekkend als afwerker, is daarnaast ook kopbalsterk en wordt beschouwd als opvolger voor Kane op lange termijn.

X