Loting Champions League
Loting Champions League

Champions League: de loting van de 1/8 finales

Odds op: 21/12/2018

Periode: Tussen 12/02 en 13/03/2019

TV: Proximus TV

Wie zal deze editie van de Champions League winnen ? Zal de grote winnaar voor de zesde keer op rij een Spaanse club zijn, of komt daar verandering in ? Hieronder vindt u een overzicht van de mooiste affiches van deze achtste finales.

AS Roma – FC Porto

De noteringen van deze confrontatie zijn identiek voor beide ploegen.

Deze clubs worden als minder gevaarlijke tegenstanders beschouwd. Alle andere ploegen zullen dus blij zijn als men aankondigt dat ze het tegen de winnaar van dit duel moeten opnemen. Maar opgepast: FC Porto heeft geen enkele wedstrijd verloren in de poulefase. De resultaten van beide ploegen sinds het begin van het seizoen (alle competities samen) zijn duidelijk in het voordeel van de Portugese club, maar het is geen geheim dat de Italiaanse competitie sterker is.

Laatste ontmoetingen :

AS Roma 0-3 FC Porto (2016, Champions League)

FC Porto 0-0 AS Roma (2016, Champions League)

 

Manchester United – PSG

De noteringen van deze confrontatie zijn ten voordele van PSG.

Dit wordt een eerste interessante test voor PSG. De ploeg van Manchester behaalt wisselvallige resultaten, en daarom werd Mourinho onlangs vervangen door Solskjær, die de club zeer goed kent. PSG daarentegen is alleen leider in de Franse eerste klasse en kan zich volledig focussen op de Champions League. Geraken ze dit jaar verder dan de kwartfinales, of nog steeds niet ?

Laatste ontmoeting :

Manchester United 0-2 PSG (2015, International Champions Cup)

 

Ajax Amsterdam – Real Madrid

De noteringen van deze confrontatie zijn duidelijk ten voordele van Real Madrid.

Real Madrid is de drievoudige titelverdediger van deze prestigieuze competitie. Met het vertrek van zijn absolute sterspeler Cristiano Ronaldo zien we echter moeilijk in hoe de Spaanse club een vierde trofee in de wacht zou kunnen slepen. Real Madrid is wel de enige club die de Champions League maar liefst vijf seizoenen op rij heeft gewonnen. Ajax heeft een sterk elftal. Volgens de experts is het team wel nog een beetje te jong om heel ver te geraken in de competitie.

Laatste ontmoetingen :

Real Madrid 4-1 Ajax Amsterdam (2012, Champions League)

Ajax Amsterdam 1-4 Real Madrid (2012, Champions League)

 

Tottenham – Dortmund

De noteringen van deze confrontatie zijn identiek voor de twee ploegen.

Beide teams zijn uitstekend bezig in hun respectievelijke nationale competitie. Al worden ze niet als echte kandidaat-winnaars beschouwd, zullen ze zeer moeilijk te kloppen zijn. In 2017 ontmoetten de clubs elkaar in dezelfde competitie. Toen won Tottenham beide duels.

Laatste ontmoetingen :

Dortmund 1-2 Tottenham (2017, Champions League)

Tottenham 3-1 Dortmund (2017, Champions League)

 

Liverpool – Bayern

De noteringen van deze confrontatie zijn lichtjes ten voordele van Liverpool.

Dit is zonder twijfel de mooiste affiche als het gaat om de geschiedenis van beide clubs in deze topcompetitie. Ze wonnen allebei niet minder dan vijf keer de Champions League. In de Bundesliga telt Bayern zes punten achterstand op Dortmund. In de poulefase van deze Europese competitie toonden ze wel dat ze ook dit jaar een serieuze titelkandidaat zullen zijn: ze verloren geen enkele match. Liverpool staat nu sinds een paar weken op kop van de Premier League en telt zes punten voorsprong op Tottenham en zeven op Manchester City. Het is ontzettend moeilijk om op voorhand te zeggen wie dit duel wint.

Laatste ontmoetingen :

Bayern 0-3 Liverpool (2017, Audi Cup)

Bayern 2-3 Liverpool (2001, Europese Super Cup)

 

Atletico Madrid – Juventus

De noteringen van deze confrontatie zijn ten voordele van Juventus.

In deze wedstrijd nemen twee teams die steeds heel ver geraken in de competitie het tegen elkaar op. Over de laatste vijf seizoenen geraakten ze allebei twee keer in de finale (zonder de trofee te winnen). Atletico en Juventus hebben allebei waarschijnlijk zin in meer en zullen er alles aan doen om de eindwinnaar te zijn. Het zijn echte titelkandidaten. Juventus is nog steeds ongeslagen in de Serie A terwijl Atletico Madrid (alle competities samen) slechts één match verloor sinds 1 september (4-0 tegen Dortmund). In 2014 was het de Spaanse club die zich de sterkste toonde.

Laatste ontmoetingen :

Juventus 0-0 Atletico Madrid (2014, Champions League)

Atletico Madrid 1-0 Juventus (2014, Champions League)

 

Overzicht van de winnaars

2017/18 Real Madrid

2016/17 Real Madrid

2015/16 Real Madrid

2014/15 Barcelona

2013/14 Real Madrid

2012/13 Bayern

2011/12 Chelsea

2010/11 Barcelona

2009/10 Inter Milaan

2008/09 Barcelona

2007/08 Man United

Toon andere wedopties

X