Man City - Man United: welk team wint de finale van de FA Cup?
Man City - Man United: welk team wint de finale van de FA Cup?

Man City – Man United: welk team wint de finale van de FA Cup?

Odds op: 29/06/2023

De finale van de FA Cup. Manchester City neemt het in het Wembley-stadion op tegen Manchester United. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen de twee rivaliserende clubs uit Manchester.

Met een rijke geschiedenis van successen in de FA Cup zullen beide teams erop gebrand zijn om deze prestigieuze prijs te winnen. Manchester City heeft de beker zes keer gewonnen, met hun laatste overwinning in 2019. Manchester United heeft daarentegen maar liefst twaalf keer de FA Cup gewonnen, waarvan de laatste in 2016 was, toen ze in de finale wonnen van Crystal Palace.

Wedden op Manchester City – Manchester United. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Man City.

Man City wil de treble pakken

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.49.

Man City heeft sinds 5 februari 2023 geen enkele wedstrijd meer verloren en heeft indrukwekkende resultaten behaald met 20 overwinningen en vier gelijke spelen in hun laatste 24 competitieve wedstrijden. Ze hebben zelfs de absolute topclubs verslagen met een opmerkelijke 7-0 overwinning op RB Leipzig in de Champions League, evenals overtuigende overwinningen op Real Madrid (4-0) en FC Bayern München (3-0).

Met een eventuele treble zou Manchester City een geweldig seizoen bekronen en ze gaan dan ook als favorieten de finale in. De laatste keer dat een Engelse club de treble behaalde was in 1999, toen Manchester United de FA Cup en de Champions League won naast het kampioenschap. Een week na de FA Cup-finale staat de Chamions League-finale op het programma, waar de tegenstander Inter Milaan wordt.

Kan Man City zijn tweede stap richting de treble zetten? Zet in op ‘Man City wint de FA Cup’ en win 1.23.

Wedden op de Jupiler Pro League doe je bij bwin.

Man United is zeker van Champions League-voetbal

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 6.00.

Manchester United verkeerde in uitstekende vorm tussen oktober 2022 en 1 maart 2023, waarin ze slechts twee keer verloren. De laatste weken ontbrak het echter aan consistentie bij de troepen Erik ten Hag en hebben ze onnodig punten laten liggen. Marcus Rashford en co zijn er wel in geslaagd om de derde plaats te pakken in de Premier League en het team mag daarom volgend seizoen opnieuw aantreden in de groepsfase van de Champions League.

De rivaliteit tussen beide clubs voegt een extra dimensie toe aan deze finale, en het belooft een spektakel te worden waarbij beide teams alles zullen geven om de beker in de wacht te slepen.

Kan Man United een prijs pakken dit seizoen? Zet in op ‘Man United wint de FA Cup’ en win 3.80 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X