Football coronavirus news: Major leagues and comps shut down BENL
Football coronavirus news: Major leagues and comps shut down BENL

Coronavirus: de grote voetbalcompetities liggen allemaal stil

Het Coronavirus COVID-19 zet alles overhoop in de sportwereld. We lopen alle belangrijke voetbalcompetities door om te kijken hoe het zit.

De grootste internationale en nationale voetbalcompetities in de wereld zijn stopgezet. Een aantal spelers en managers werden zelf getroffen door het virus.

CHAMPIONS LEAGUE & EUROPA LEAGUE

De UEFA heeft onlangs aangekondigd dat al de komende wedstrijden worden uitgesteld: “Verdere beslissingen over wanneer deze matchen zullen plaatsvinden zullen te zijner tijd worden bekendgemaakt.”

“Als gevolg van het uitstel werden de lotingen voor de kwartfinales van zowel de Champions League als de Europa League, die normaal gezien op 20 maart moesten gebeuren, ook uitgesteld naar een latere datum.”

EURO 2020

Dinsdag werd er ook besloten om het Europees kampioenschap voetbal één jaar later te laten plaatsnemen. Het EK vindt nu plaats van 11 juni tot en met 11 juli 2021.

BELGIË

Ook in ons land werd de Jupiler Pro League stopgezet. De toekomst van dit seizoen zit vol vraagtekens. Zullen de play-offs een paar maanden later dan gepland doorgaan? Of zal er besloten worden om het te laten zoals het is, met of zonder de laatste (30ste) speeldag. In België zal er alvast niet gevoetbald worden vóór 1 mei.

ENGELAND

In de Premier League zal er geen enkele wedstrijd gespeeld worden vóór 3 april.

“Deze beslissing zal voortdurend worden geëvalueerd en werd genomen omdat een toenemend aantal clubs stappen moesten ondernemen om hun spelers en staf te isoleren omwille van COVID-19,” werd er meegedeeld.

“Echter zijn alle partijen op dit moment vastbesloten om het seizoen volledig af te werken. Ze onderhouden contacten om de passende mogelijkheden te stellen.”

ITALIË

De Serie A werd stilgelegd tot en met 3 april dankzij een regeringsdecreet. Het Italiaans nationaal Olympisch Comité (CONI) heeft de opschorting aangekondigd en verklaarde: “Er is geen precedent in de geschiedenis.”

SPANJE

La Liga maakte bekend dat het “tenminste de twee volgende speeldagen heeft opgeschort” nadat Real Madrid-spelers in quarantaine gehouden moesten worden aangezien een lid van het basketbalteam positief werd getest.

DUITSLAND

De Bundesliga-wedstrijden werden op korte termijn afgelast en een opschorting tot en met 2 april werd vastgelegd.

FRANKRIJK

De Ligue 1 heeft al de wedstrijden tot nader order uitgesteld. In een mededeling konden we het volgende lezen: “Zoals de president van de republiek benadrukte, moet het collectief belang voorrang krijgen op alles. De noodzaak is om de epidemie te beperken, de meest kwetsbare groepen te beschermen en reizen te vermijden.”

NEDERLAND

De Nederlandse competities werden ook stilgelegd als gevolg van het regeringsverbod om evenementen waar meer dan 100 mensen aanwezig zullen zijn te laten doorgaan.

VERENIGDE STATEN

De Major League Soccer kondigde de schorsing van de wedstrijden aan voor een periode van 30 dagen, met onmiddellijke ingang.

ZUID-AMERIKA

De FIFA maakte bekend dat de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor het volgende WK, die later in maart moesten plaatsvinden, worden uitgesteld.

X