Competitie: Europa League

Stadion voor de finale: Stadion Miejski, Gdańsk, Polen

Datum en uur: Woensdag 26 mei om 21.00 uur

TV: Proximus

De halve finales van de Europa League worden begin mei afgewerkt. Een Italiaans, een Spaans en twee Engelse teams teams strijden om een plaats in de finale.

Welk team wint volgens jou de finale van de Europa League op 26 mei in Gdańsk?

Man United vs. AS Roma

Man United haalde het in de kwartfinales van de Spanjaarden uit Granada. De troepen van Ole Gunnar Solskjær wonnen beide wedstrijden met 2-0. In de Premier League staan Paul Pogba en zijn ploegmaats op de tweede plaats in het klassement met 8 punten minder dan stadsgenoot Man City. In theorie maakt Man United dus nog kans op twee prijzen dit seizoen.

Vorig seizoen speelde Man United ook de halve finales van de Europa League. Het team werd toen uitgeschakeld door latere winnaar Sevilla. United is de grootste favoriet om de Europa League te winnen. De laatste keer dat de club hier in slaagde dateert van het seizoen 2016-2017, toen won het team het onder José Mourinho van Ajax in de finale.

In de competitie staan The Mancunians stevig op de tweede plaats waardoor het team zich kan focussen op het winnen van de Europa League. Krijgen we een Engelse finale dit jaar?

United is favoriet thuis tegen AS Roma. Zet in op ‘Man United to win to nil’ en win 2.65 keer je inzet terug.

AS Roma schakelde in de vorige ronde Ajax Amsterdam uit. De Romeinen wonnen verrassend met 1-2 op het veld van de Nederlanders en hadden in Olímpico de Roma genoeg aan een 1-1 gelijkspel. Dusan Tadic mistte voor Ajax nog een penalty en kon zo geen verlengingen meer afdwingen in Rome.

AS Roma werd vorig seizoen in de 1/16de finales uitgeschakeld door latere winnaar Sevilla. De laatste keer dat de Italianen in de halve finales stonden dateert ondertussen al van 1991. In een duel met Man United zijn de Romeinen de underdog.

De Romeinen moeten de Europa League winnen als ze volgend seizoen opnieuw in Europa willen spelen, in de competitie staat het team pas op de zevende plaats.

Kan Roma de terugwedstrijd spannend houden? Zet in op ‘X of AS Roma’ en win 2.25 keer je inzet terug.

Villarreal vs. Arsenal

Villarreal schakelde in de kwartfinales de Kroaten uit Dinamo Zagreb uit. Villarreal won de heenwedstrijd met 0-1 in Zagreb en de terugwedstrijd in eigen stadion met 2-1. Gerard Moreno scoorde 2 van de 3 doelpunten voor de Spanjaarden en zorgt elke wedstrijd voor gevaar. De Spaanse international scoorde ook al 20 doelpunten in 26 La Liga-wedstrijden en is de man die het moet doen voor Villarreal in de halve finales.

Vorig seizoen werd Villarreal in de 1/16de finales uitgeschakeld door reeksgenoot Valencia. De laatste keer dat de club in de halve finales stond dateert van 2016. In La Liga staat El Submarino Amarillo op de vijfde plaats in het klassement met 5 punten minder dan Sevilla en 1 puntje meer dan Real Betis. De vijfde en zesde plaats geven recht op Europees voetbal in Spanje.

Villarreal-coach Emery is een specialist in deze Europa League, nadat hij de finale al meerdere keren won met Sevilla. De Spanjaarden beleven een opmerkelijk seizoen en moeten Arsenal verslaan in de halve finales om een ​​Europese finale te kunnen spelen.

Kan Villarreal een goede uitgangspositie afdwingen voor de terugwedstrijd? Zet in op ‘Villarreal of X’ en win 1.45.

Arsenal had in de kwartfinales weinig problemen met de Tsjechen uit Slavia Praag. De Londenaars speelden 1-1 gelijk in het Emirates-stadion maar wonnen de terugwedstrijd in Praag met met straffe 0-4 cijfers. The Gunners staan pas op de 9de plaats in de Premier League en het team moet daarom de Europa League winnen om zich te kunnen plaatsen voor Europees voetbal volgend seizoen.

Pierre-Emerick Aubameyang en co raakten vorig seizoen niet verder dan de 1/16de finales in de Europa League. In 2018 stond Arsenal voor de laatste keer in de halve finales. Arsenal won de UEFA Beker voor Bekerwinnaars in 1994. Het versloeg toen het Italiaanse Parma in de finale dankzij een doelpunt van aanvaller Alan Smith.

Arsenal is favoriet om door te stoten. Zet in op ‘Arsenal to win to nil’ en win 4.40 keer je inzet terug.