Eén beslissende minuut: de Nederlandse vrouwen tegen de Noorse vrouwen
Eén beslissende minuut: de Nederlandse vrouwen tegen de Noorse vrouwen

Eén beslissende minuut: de Nederlandse vrouwen tegen de Noorse vrouwen

Deze week hebben we de eerste vrouwenwedstrijd ooit in onze bwin voorspeller actie: de openingswedstrijd van het UEFA Vrouwenkampioenschap tussen gastheer Nederland en de nummer twee van 2013, Noorwegen.

We hebben naar iedere wedstrijd van elk van deze twee teams gekeken – de kwalificaties inbegrepen – sinds de start van het toernooi in 2005, om te weten te komen wanneer de ban waarschijnlijk wordt verbroken en het eerste doelpunt valt in de komende ontmoeting tussen de Nederlandse en de Noorse vrouwen.

Deze twee teams zijn langzamer dan sommige andere die we onlangs hebben besproken. Minder dan de helft van alle openingsdoelpunten in hun wedstrijden viel in de eerste 25 minuten. Maar er is een interessante vroege piek in de eerste 5 tot 10 minuten. Dit zijn de drukste vijf minuten in de wedstrijden met één van deze twee teams.

Met bijna driekwart van alle openers vóór het rustsignaal – en meer dan 95% vóór de laatste 20 minuten – ligt een late gok niet voor de hand. Hoewel, er is een piek net vóór de 70ste minuut, wat betekent dat het verstandig kan zijn wat gokjes te verspreiden over het midden van de tweede helft.

Een ander argument tegen een late gok is dat slechts één van de openingsdoelpunten tijdens de kwalificatiecampagne van Noorwegen voor dit toernooi na de rust kwam. Als gastheer hoefde Nederland zich niet te kwalificeren, maar op weg naar het vorige toernooi in 2013 scoorden ze slechts twee openingsdoelpunten in de tweede helft.

Kijkend naar hun recente prestaties – met name de 20 meest recente wedstrijden -, hebben beide teams relatief vroeg gescoord. Noorwegen komt een beetje sneller uit de startblokken, gemiddeld in de 24eminuut, tegenover rond de 27e minuut voor Nederland.

Gecombineerd met de wetenschap dat Nederland waarschijnlijk voorzichtig zal beginnen tegen een sterke tegenstander en voor eigen publiek, verwachten we geen elektrificerende start van deze wedstrijd te zien.

Gegevens correct op 11 juli 2016

We geven iedere week € 100.000 weg aan spelers die de exacte tijd van het eerste doelpunt in een geselecteerde wedstrijd raden. Om mee te doen, moet je eerst inloggen of je registreren bij bwin. Je kunt dan je eerste poging wagen met een gratis voorspelling. Voor elke € 10 die je bij ons inzet, kun je een extra voorspelling doen!

Elke € 10 die je inzet op sportweddenschappen met een minimum quotering van 1,70 levert je een extra voorspelling op. Iedere dag kun je tot 100 voorspellingen verdienen. Alle inzetten moeten op dezelfde dag gedaan en verrekend worden om in aanmerking te komen voor de voorspellingen. Je ontvangt je inzet de volgende dag. Als je voorspelling juist is, sleep je de prijs van maximaal € 100.000 contant in de wacht!

X