Wie breekt het wereldtransferrecord?
Wie breekt het wereldtransferrecord?

Wie breekt het wereldtransferrecord?

Wie wordt de volgende speler die het wereldtransferrecord breekt?

Overal in Europa lopen competities op hun einde. Elk beetje trainer is al aan het uitkijken naar talentvolle spelers om tijdens de zomer toe te voegen aan de spelerskern. Veel grote clubs maken zich op voor een rondje financieel spierballengerol. Met meer geld dan ooit in het voetbal, is de kans reëel dat het transferrecord aan diggelen gaat.

De barrière van één miljoen euro werd doorbroken in 1973, toen FC Barcelona 1,2 miljoen euro neertelde om Johan Cruijf over te nemen van Ajax. De transfersommen zijn sindsdien alleen maar gestegen. Gareth Bale verhuisde in 2013 voor meer dan 100 miljoen euro van Tottenham naar Real Madrid.

Onze analyse toont dat beleidsmakers bij die laatste club in de 21e eeuw het grootste gat in hun handen hadden. Tussen 2001 en 2013 verbrak Real Madrid het wereldwijde transferrecord liefst vijf keer.

De Engelse clubs vergaren niettemin het meeste tv-geld en dat was afgelopen zomer duidelijk te merken. Manchester United gooide 104,7 miljoen euro over de bank om Juventus-speler Paul Pogba tot een terugkeer naar Old Trafford te verleiden.

Ons lijkt het dat Pierre-Emerick Aubameyang de meest waarschijnlijke kandidaat is om Pogba op te volgen als duurste speler aller tijden. Na nog maar eens een indrukwekkend seizoen zal de telefoon bij zijn club Borussia Dortmund roodgloeiend staan.

Goalgetters maken vaak het verschil tussen succes en falen. Harry Kane en Antoine Griezmann zullen bijgevolg gegeerde spelers zijn. Ook Eden Hazard maakt kans op een grof betaalde transfer, tenminste als er iets aan is van de geruchten die hem linken aan Real Madrid.

X