Formule 1 stand
Formule 1 stand

NHL-recordhouders: wie zijn de recordhouders?

Nu het reguliere seizoen 2021-22 voorbij is, we hebben daarom de statistieken bekeken om te zien welke NHL-records op het punt staan te breken.

Voor de eenvoud hebben we de play-offs uitgesloten en ons gericht op zes van de belangrijkste statistieken, om te zien wie de beste statistieken in de NHL heeft.

Aantal wedstrijden gespeeld

We beginnen met te kijken naar de lengte van de carrière van een speler, een record die onlangs werd gebroken. Veteraan aanvaller Patrick Marleau heeft het record van Gordie Howe namelijk verbeterd. De NHL-carrière van de 42-jarige omvat nu een reeks van 900 opeenvolgende wedstrijden.

Twee andere actieve spelers, Joe Thornton en Zdeno Chara, kwamen in de top 10 aller tijden, maar ze zijn beide ook al in de veertig en kunnen Marleau misschien niet meer inhalen.

Behaalde punten

Hoewel er geen direct risico is dat de legendarische Wayne Gretzky zijn totaal van 2.857 carrièrepunten zal zien worden overschreden, zou Thornton, 42, de top 10 kunnen betreden als hij besluit zijn carrière in de NHL te verlengen. Anders zijn Alex Ovechkin en Sidney Crosby, die nog in de dertig zijn, in de beste positie om dat te kunnen doen, aangezien ze slechts iets meer dan 100 punten achter Thornton staan.

Gescoorde doelpunten

Gretzky’s doelpuntenrecord van 894 wordt bedreigd, aangezien Ovechkin momenteel op de derde plaats staat en tot 2026 onder contract staat bij de Capitals. Gezien zijn doelpuntenpercentage zou dat hem voldoende tijd moeten geven om het record van deze legendarische speler te breken.

Aantal assists

Het record van de Grande Dame van 1.963 assists zal waarschijnlijk niet worden verbroken, aangezien de ouder wordende Thornton nog lang niet op niveau is en zijn volgende achtervolgers al in de dertig zijn en Gretzky nog lang niet zullen kunnen evenaren.

Reddingen

Kijkend naar de andere kant van de baan, zou het record van doelman Martin Brodeur van 125 reddingen nog geruime tijd stand moeten houden. De drie actieve spelers met de hoogste totalen lijken allemaal het einde van hun carrière te naderen en staan nog niet eens in de top 10, al heeft Marc-Andre Fleury er nog maar zes nodig om Ed Belfour als 10e te passeren.

MVP

Gretzky heeft negen keer de Hart Memorial Trophy gewonnen: een record dat waarschijnlijk nooit zal worden geëvenaard. Ovechkin’s drie MVP-awards maken hem de enige actieve speler met meer dan twee MVP-awards, de meest recente was in 2013. De 25-jarige Connor McDavid werd echter voor de tweede keer uitgeroepen tot MVP in 2021 en zal naar verwachting volop kansen krijgen om dit record in de volgende jaren te kunnen breken.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X