Chelsea-Bayern München (CL)
Olympique Lyon-Juventus (CL)

NFL London: analyse van internationale play-offs

Dit jaar zal de 30ste NFL London-wedstrijd in het reguliere seizoen worden gehouden sinds het begin van de International Series, met wedstrijden die plaatsvinden op 10 en 17 oktober.

We hebben gekeken naar wat dit belangrijke evenement tot nu toe heeft opgeleverd voor zowel de sport van American Football als zijn Britse fans.

De geschiedenis van de NFL International Series

American football-teams spelen al sinds de jaren twintig in andere landen, maar het concept van het organiseren van reguliere seizoenswedstrijden in het buitenland is relatief recent.

In 1986 begon de NFL met het organiseren van pre-season oefenwedstrijden – bekend als de American Bowl – buiten de Verenigde Staten om zijn populariteit in het buitenland te vergroten. Bijna twee decennia later zagen we Fútbol Americano in Mexico-Stad, waar voor het eerst een wedstrijd in het reguliere seizoen in het buitenland werd gespeeld.

In oktober 2007 begon de NFL International Series met de eerste wedstrijd in het reguliere seizoen die in een ander land werd gehouden. Meer dan 80.000 mensen pakten het Wembley Stadium in Londen in om de New York Giants de Miami Dolphins met 13-10 te zien verslaan.

Sindsdien hebben twee andere locaties in Londen International Series-wedstrijden georganiseerd. Eerst de thuisbasis van het Engelse rugby – Twickenham – in 2016 en vervolgens in 2019 het nieuw gebouwde Tottenham Hotspur Stadium. De laatste zal beide games in 2021 hosten als onderdeel van een 10-jarige deal, met twee wedstrijden per week uit elkaar.

Welke NFL-teams hebben het meest in Londen gespeeld?

Er zijn vijf NFL-teams die sinds het begin van de serie ten minste drie reguliere seizoenswedstrijden in Londen hebben gespeeld. Oktober 2021 markeert het achtste optreden van de Jacksonville Jaguars en het vijfde van de Miami Dolphins, zonder dat andere franchises de Britse hoofdstad vaker hebben bezocht.

Het enige huidige NFL-team dat nog nooit een wedstrijd in het reguliere seizoen in Londen heeft gespeeld, zijn de Green Bay Packers, die vanwege hun afhankelijkheid van thuiswedstrijden voor hun inkomen terughoudend waren om een wedstrijd op Lambeau Field op te offeren.

Vertaalt het thuisvoordeel zich naar Londen?

Zoals te verwachten was, presteerden de teams die waren aangewezen als gastheer van de wedstrijden in Londen gezamenlijk slechter dan in hun eigen stadions. Het thuisvoordeel is echter niet alleen geëlimineerd, het is teruggedraaid, waarbij de teams die als bezoekers zijn aangewezen, tot nu toe vijf overwinningen hebben behaald in de wedstrijden die tot nu toe in Londen werden georganiseerd.

Welke conferentie-teams doen het het beste in Londen?

Teams van de National Football Conference hebben het veel beter gedaan dan die van de American Football Conferences in reguliere seizoenswedstrijden die in het Verenigd Koninkrijk worden gehouden. NFC-teams zijn tot nu toe 16-9-1, vergeleken met 11-18-1 voor hun AFC-tegenhangers.

Wanneer we ontmoetingen tussen teams uit dezelfde conferentie buiten beschouwing houden, is het verschil nog groter. Slechts vier van de 16 NFL London-wedstrijden tussen AFC- en NFC-teams werden gewonnen door eerstgenoemde, met 11 NFC-overwinningen en één gelijkspel.

Zijn de wedstrijden in Londen een goed voorteken voor het seizoen?

Een overwinning in Londen is geweldig nieuws voor je seizoen, maar alleen als je als uitploeg speelt. Van de 16 aangewezen bezoekers die in de Britse hoofdstad wonnen, wisten er slechts drie zich dat jaar niet te plaatsen voor het naseizoen.

Bijna tweederde van de aangewezen thuiswinnaars bereikten daarnentegen de play-offs niet, met slechts vier van de elf die hun seizoen verlengden.

Hoe populair zijn de NFL London-wedstrijden?

Sinds de start in 2007 hebben NFL International Series-wedstrijden in Londen gemiddeld 19% meer toeschouwers getrokken dan andere wedstrijden in het reguliere seizoen: gemiddeld bijna 81.000 per event. Bovendien deed de meerderheid van de teams die een wedstrijd in het Verenigd Koninkrijk hebben gespeeld, dat voor hun hoogste opkomst dat seizoen.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X