Sporting Lisbonne - Beseksehir
Ludogorets - Inter Milan

Wie wordt de volgende Duitse Bondskanselier?

Odds op: 27/08/2021

Datum en uur: 26/09/2021

Uit peilingen blijkt dat geen van de vier belangrijkste kandidaten om Angela Merkel te vervangen als kanselier bijzonder overtuigend lijken te zijn voor de 62 miljoen stemgerechtigden van het land. Op 26 september gaan de Duitsers naar de stembus, wie komt als winnaar uit de bus en vervangt Angela Merkel als bondskanselier?

Armin Laschet

Armin Laschet portretteert zichzelf graag als de natuurlijke opvolger van Angela Merkel. De huidige voorzitter van de conservatieve partij genaamd de Christlich Demokratische Union (CDU) wordt vaak geprezen om zijn vermogen om de Duitsers te kunnen verenigen en hij deelt de centristische, pro-Europese idealen die ook Merkel hielpen om verkozen te worden.

De kans dat Armin Laschet wordt verkozen als Bondskanselier staat op 1.80.

Olaf Scholz

Als de Duitse kanselier rechtstreeks door de kiezers zou worden gekozen in plaats van door de Bondsdag, zou Olaf Scholz de grootste kans maken om het te halen. De Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD), mede door de populariteit van hun kandidaat voor de kanselier, minister van Financiën Olaf Scholz, is van 16 procent naar 20 procent gestegen en heeft door die populariteit een redelijke kans om de verkiezingen te winnen.

De kans dat Olaf Scholz wordt verkozen als Bondskanselier staat op 2.20.

Annalena Baerbock

Annalena Baerbock wordt gezien als heel sterk in het onderhandelen, getalenteerd en zeer ambitieus. Maar sinds ze werd benoemd tot kandidaat van de Duitse Groene Partij voor kanselier heeft ze moeite om een spervuur van aanvallen af te weren. De 40-jarige Politieke Wetenschapster is de meest dynamische van alle kandidaten en is zeker niet kansloos op 26 september. Veel zal afhangen van de perceptie in de laatste weken.

De kans dat Annalena Baerbock wordt verkozen als Bondskanselier staat op 13.00.

Markus Soeder

De Beierse leider Markus Soeder is heel populair bij de Duitsers, maar het is onwaarschijnlijk dat zijn conservatieve rivaal hem de kandidatuur zal overhandigen. De 54-jarige lijk ook zelf al de handdoek in de ring te hebben gegooid en zei recent het volgende over zijn kansen tegen Bloomberg: “Ik geef toe dat ik een paar weken geleden hogere doelen had gesteld, maar dat wordt steeds moeilijker en dan moet je toegeven dat het niet helemaal realistisch is.”

De kans dat Markus Soeder wordt verkozen als Bondskanselier staat op 21.00.

Toon andere wedopties

X