Everton - Chelsea (Premier League)
Waasland-Beveren-Zulte Waregem (Jupiler Pro League)

De odds voor de volgende Amerikaanse president: Biden is favoriet om te winnen

Op 3 november gaan de Amerikanen opnieuw naar de stembus. Daarom berekenden we de odds om te zien wie de komende vier jaar in het Witte Huis zal zitten.

De odds tonen aan dat de race, zoals gewoonlijk in de VS, tussen twee kandidaten zal gaan, maar dat Biden een grotere kans heeft om het uiteindelijk te halen.

DONALD TRUMP @ 2.60

Trump begon de presidentiële campagne van 2016 als outsider maar slaagde er toch in om favoriet Hillary Clinton te kloppen, ondanks dat hij de popular vote niet had gewonnen.

Zijn campagneslogan ‘Make America Great Again’ sprak tot de verbeelding van Midden-Amerika, en omdat hij zich helemaal niet politiek correct gedroeg werd hij zelfs nog populairder.

Vrijwel onmiddellijk nadat hij verkozen was begon voor Trump de campagne om een tweede keer verkozen te worden en een tweede termijn te halen. Zijn approval ratings waren begin dit jaar nog de hoogte in gegaan als gevolg van zijn nationalistisch economisch beleid, krachtige immigratiemaatregelen en terrorismebestrijdingsacties, maar door zijn zwakke reactie op de coronapandemie zijn zijn kansen alsnog geslonken.

Hij slaagde erin om het afzettingsproces te overleven en veel zal nu afhangen van hoe de 74-jarige het doet in de swingstaten.

JOE BIDEN @ 1.50

Als voormalige senator voor Delaware en vice-president van Barack Obama hoopt Biden er bij zijn derde poging wel in te slagen om president te worden. In 1988 en 2008 is hij hier al twee keer in mislukt.

Door de dood van zijn zoon Beau deed hij in 2016 een stap terug, maar in 2020 hoopt hij dat de derde keer de goede keer wordt.

Zijn resultaten vroeg in de primaries waren niet heel goed maar omdat hij veel steun heeft bij de Afro-Amerikaanse kiezers werd hij toch de presidentskandidaat voor de Democraten. Door South Carolina en Super Tuesday te winnen pakte Biden alsnog het momentum af van Sanders.

De overwinningen in Alabama, Arkansas, Maine, Massachusetts, Minnesota, North Carolina, Oklahoma, Tennessee, Texas en Virginia zorgden ervoor dat Biden het haalde van democratic socialist Bernie Sanders en hij het op 3 november opneemt tegen Donald Trump.

Vooraanstaande leden van de partij zijn ondertussen allemaal op de Biden-trein gesprongen en, ondanks enkele “verbale onhandigheden”, wil de 77-jarige een gematigd beleid combineren met een aantal progressieve plannen inzake collegegeld en milieukwesties als hij in 2021 het presidentschap op zich mag nemen.

Wie wint de popular vote en swingstaten?

Trump en Biden worden beschouwd als grote favorieten om hun respectievelijke partijen te vertegenwoordigen, maar je kunt ook inzetten op de partij in plaats van de persoon. De odd dat de Democraten de popular vote winnen staat op 1.15 en de odd dat het een Republikeinse kandidaat wordt staat op 4.50.

De kans dat Trump opnieuw de popular vote verliest maar wel wordt herverkozen staat op 3.20 en mocht hij in meer dan 40 staten winnen dan kun je je inzet vermenigvuldigen met 7.00.

Als je specifiek wilt inzetten op de popular vote, dan kun je 17.00 keer je inzet terugwinnen als Trump meer dan 60% van de popular vote-stemmen binnenhaalt, en 41.00 als Trump meer dan 70% van de popular vote-stemmen binnenhaalt.

Denk je dat Trump het haalt in de swingstaten en wint in Michigan, Pennsylvania en Wisconsin? Dan kun je 4.00 keer je inzet terugwinnen. Wint Trump in Florida, Texas en Ohio, dan kun je je inzet vermenigvuldigen met 2.00.

Als je een echte expert bent van Amerikaanse politiek, dan kun je zelfs inzetten op de uitslag per staat. Als de Republikeinen het bijvoorbeeld halen in Arizona, dan win je 2.10 keer je inzet terug.

Toon andere wedopties

X