2022 Oscars-voorspellingen: welke films en acteurs pakken een prijs?
2022 Oscars-voorspellingen: welke films en acteurs pakken een prijs?

2022 Oscars-voorspellingen: welke films en acteurs pakken een prijs?

Odds: 23/03/2022

De 94e editie van de Academy Awards. Welke film wordt verkozen tot beste film en welke acteurs winnen de prijs voor beste acteur of actrice?

Wedden op de Oscars, het grootste filmfeest van het jaar. De odds voor beste film zijn duidelijk in het voordeel van The Power of the Dog.

Welke film wint de hoofdprijs?

The Power of the Dog en CODA worden gezien als de 2 grootste favorieten. The Power of the Dog, Campions eerste film in 12 jaar, is zowel episch als intiem, en de grootste favoriet om hoofdprijs te winnen. De film won al de BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen, voor beste film en beste regie. De BAFTA’s worden twee weken voor de Oscars uitgereikt en zijn een goede graadmeter voor de Amerikaanse filmprijzen.

De kans dat Power of the Dog wordt verkozen als beste film staat op 1.65.

CODA is het verhaal van een arbeiderskind uit New England van dove ouders, die ervan droomt zangeres te worden. Apple verwierf de film voor een recordbedrag van $ 25 miljoen en CODA won eerder al de Grand Jury, Publieksprijs, Beste Regisseur en Ensemble Acting-prijzen op het virtuele Sundance Film Festival 2021.

De kans dat CODA wordt verkozen als beste film staat op 2.30.

Wie wordt er verkozen tot beste acteur?

Will Smith heeft al twee belangrijke prijsuitreikingen gewonnen voor zijn werk als Richard Williams in Reinaldo Marcus Green’s ‘King Richard’. De film gaat over het leven van Richard Williams, de vader en coach van de beroemde tennisspeelsters Venus en Serena Williams. “The Fresh Prince” won nog nooit een Oscar in zijn lange carrière en de kans is nu groot dat hij de prijs eindelijk in de wacht zal slepen.

De kans dat Will Smith wordt verkozen als beste acteur staat op 1.10.

‘The Power of the Dog’ maakt dit jaar kans op 12 Oscars, waaronder ook de prijs voor beste acteur. The Power Of The Dog is momenteel de grootste favoriet om de prijs voor Beste Film mee naar huis te nemen, en Benedict Cumberbatch is de grootste outsider voor de prijs voor beste acteur. Daarnaast zijn tegenspelers Jesse Plemons en de jonge Kodit Smit-McPhee beiden in de running om een prijs te winnen voor hun bijrol.

De kans dat Benedict Cumberbatch wordt verkozen als beste acteur staat op 6.50.

Wie wordt er verkozen tot beste actrice?

Jessica Chastain maakt grote kans om beste actrice te winnen voor haar rol in de film The Eyes of Tammy Faye. De reden waarom de actrice van The Eyes of Tammy Faye waarschijnlijk zal winnen, is vanwege de extreme transformaties in de rol (die zich over vier decennia uitstrekt). Voor Chastain zou het haar eerste Oscar zijn.

De kans dat Jessica Chastain wordt verkozen als beste actrice staat op 1.48.

De grootste outsider is Nicole Kidman, voor haar rol in de film Being The Ricardos. Als Nicole Kidman de prijs voor beste actrice zou winnen, zou dit haar tweede Oscar zijn nadat ze 20 jaar geleden ook won voor haar rol in The Hours. ‘Being the Ricardos’ gaat over het leven van Hollywood-koppel Lucille Ball en Desi Arnaz gedurende een week op de set van ‘I Love Lucy’.

De kans dat Nicole Kidman wordt verkozen als beste actrice staat op 4.50.

Toon andere wedopties

X