FC Porto - SL Benfica (Premier League)
Cercle Brugge - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Franse presidentsverkiezingen 2022: Macron is de duidelijke favoriet

Odds: 14/02/2022

In Frankrijk is 2022 het jaar van de presidentsverkiezingen. Macron werd president in 2017 en wil zijn termijn verlengen. 5 jaar later lijken de verkiezingen echter een stuk spannender te gaan worden en verschillende andere partijen hebben aan populariteit gewonnen.

En hoewel de huidige president zich nog niet als officiële kandidaat heeft voorgesteld, zien we sommige kandidaten zich als serieuze buitenstaanders ontpoppen. Voorlopig geven de kenners, de winnaar van de presidentsverkiezingen van 2017, Emmanuel Macron de favorietenrol in de voorspellingen.

De meeste politieke analisten zien de huidige president als de grootste favoriet om te worden verkozen worden in april.

Macron heeft grote kans om zichzelf op te volgen.

Het minste wat we kunnen zeggen is dat het mandaat van Emmanuel Macron niet gemakkelijk is geweest. De ongekende gezondheidscrisis die de hele wereld heeft getroffen, zal zijn imago behoorlijk hebben aangetast, vanwege de vele kritiek van zijn tegenstanders op het beheer van de gezondheidscrisis.

De president blijft echter vrij populair in Frankrijk en wordt geprezen voor zijn daadkracht en capaciteiten als leider. Macron is ook nog steeds heel populair bij de jongeren, en dat zou hem kunnen helpen herverkozen te worden.

De kans dat Macron wordt herkozen als president staat momenteel op 1.25.

Een nieuwe president voor de komende 5 jaar?

Hoewel Macron de favoriet is, hebben veel buitenstaanders goede kansen om op hun beurt te zegevieren en hun eerste presidentsverkiezingen te winnen.

Bovenaan de lijst hebben we Valérie Pécresse met een quotering van 6.50. De leider van de partij “Les Républicains” heeft veel Fransen voor zich gewonnen met haar programma en is daarom een serieuze kandidaat.

Ook voormalig polemist Eric Zemmour lijkt dit jaar met odds van 15.00 meer en meer op te duiken als serieuze presidentskandidaat. De rechste kandidaat blijft door Frankrijk touren, met tv-optredens in een oefening die hij perfect onder de knie heeft: het debat. Het lijdt geen twijfel dat de presidentiële debatten die de komende maanden zullen plaatsvinden een grote impact zullen hebben op zijn resultaat in de eerste ronde van de verkiezingen.

Marine Le Pen, de tweede ronde runner-up van vijf jaar geleden, lijkt dit jaar aan populariteit te hebben ingeboet, maar blijft een outsider waar rekening mee moet worden gehouden. De kans dat Le Pen wordt verkozen staat op 13.00.

De socialist Jean-Luc Mélenchon heeft slechts een kleine kans om te worden verkozen als president, zijn odd staan op 51.00.

Laatste presidenten van Frankrijk

Jacques Chirac 2002

Nicolas Sarkozy 2007

François Hollande 2012

Emmanuel Macron 2017

Toon andere wedopties

X