Juventus-AC Milan (Supercoppa)
Juventus-AC Milan (Supercoppa)

Infographic UFC Till – Masvidal

De MMA komt dit weekend naar de O2-Arena in Londen. De Britse sensatie Darren Till keert voor het eerst sinds zijn verlies in Dallas tegen Tyron Woodley terug naar de octagon.

Till neemt het op tegen de onvermoeibaare Jorge Masvidal, die twee opeenvolgende nederlagen opliep, voor wat het UFC-evenement van de avond moet worden met ook de andere strijd tussen Edwards en Nelson.

Het wordt dus een belangrijke strijd met het oog op de voortzetting van hun loopbaan. Het is zeker niet eenvoudig om de uitkomst van dit gevecht te gaan voorspllen, een strijd dat zich ook op mentaal niveau afspeelt, omdat de twee vechters een nederlaag leden. Zet in op gevecht tussen Till en Masvidal in hét UFC-evenement van het weekend.

Darren Till

Darren Till lijkt in bepaalde aspecten op Conor McGregor. Met andere woorden, een heel taaie Europese linkshandige die daarnaast een reus (1,83 m) in zijn categorie is. Till heeft tijdens zijn carrière veelbelovende resultaten laten zien en hij heeft het publiek van Liverpool achter zich, aangezien dit zijn geboorteplaats is.

Met 2,39 bepalende slagen per minuut toont hij zich heel geduldig en wacht hij steeds opnieuw op de juiste opening om met zijn linkerarm de tegenstander te kunnen raken. Een typisch gevecht voor Darren Till is om te wachten tot zijn tegenstander de eerste stap zet om dan te kunnen reageren. Vaak slaagt Till erin te pivoteren om dan zijn tegenstander te slaan met een harde linker. Dankzij zijn snel benenspel kan Till zijwaarts bewegen en zijn tegenstander onder druk zetten tegen het hek.

Till moet zich vooral zorgen maken over zijn schoppen, iets wat hij bijna nooit doet. In zijn laatste vijf wedstrijden gebruikte hij bij slechts 6,9% van de aanvallen zijn benen op zijn tegenstander.

Jorge Masvidal

Dit is het zeventiende seizoen dat Masvidal professioneeel MMA-vechter is. In zijn laatste overwinning tegen Cerrone maakte hij een zeer sterke indruk met een KO-techniek overwinning. Na twee opeenvolgende nederlagen voor Gamebred is dit echt een beslissende strijd voor de Amerikaan. Een derde opeenvolgende nederlaag zou hem waarschijnlijk definitief uit de wereldelite verwijderen, terwijl een overwinning hem weer op de voorgrond zou kunnen brengen.

Masvidal is een echte expert in de octagon. Hij voert gemiddeld veel meer slagen uit dan Till (4.15 vs. 2.39) met een gelijkaardig percentage nauwkeurigheid. Masvidal heeft ook meer vertrouwen om zijn tegenstander tegen de grond te brengen met 1,71 pogingen om de 15 minuten. Dat is drie keer meer dan Till.

De punches van Masvidal zijn ook veel gevarieerder, met een groter percentage aanvallen met de benen (19,6%).

X