WK voor vrouwen winnaar, sportweddenschappen
WK voor vrouwen winnaar, sportweddenschappen

Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2023: de Verenigde Staten zijn favoriet

Odds op: 11/07/2023

Het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2023 staat voor de deur en belooft een spektakel te worden. Met 32 teams en acht debuterende ploegen is de competitie sterker en competitiever dan ooit tevoren. De Verenigde Staten, Engeland, Spanje en Duitsland behoren tot de grootste kanshebbers op de titel en zullen naar verwachting een sterke strijd leveren in de race naar de finale.

Sinds de inaugurale wedstrijden in 1991, toen slechts 12 nationale teams meededen, is het Women’s World Cup uitgegroeid tot een van de meest verwachte sportevenementen ter wereld, waarbij landen hun beste vrouwelijke voetballers elke vier jaar inzetten. Tot nu toe zijn teams uit slechts vier landen – Duitsland, Japan, Noorwegen en de VS – naar voren gekomen als kampioenen. De editie van 2023 zal 32 teams verwelkomen, de grootste groep tot nu toe, waaronder atleten uit acht landen die voor het eerst deelnemen aan het Women’s World Cup.

De VS is favoriet

De Verenigde Staten, tweevoudig regerend kampioen en favoriet bij de bookmakers, gaan op jacht naar hun derde opeenvolgende titel. Met spelers als Alex Morgan, Megan Rapinoe, Julie Ertz en Kelley O’Hara hebben ze een sterrenensemble dat al bewezen heeft te kunnen presteren op het hoogste niveau. Met vier titels in totaal, waaronder de laatste twee edities van het Wereldkampioenschap, zullen de Amerikanen er alles aan doen om hun dominantie voort te zetten.

De kans dat de VS het WK wint staat aan 3.25.

Engeland heeft ambities

Engeland, de regerend Europees kampioen, zal ook een serieuze bedreiging vormen voor de titel. Met een getalenteerde ploeg en ervaren spelers zoals Lucy Bronze, Steph Houghton en Fran Kirby hebben de Engelsen de kwaliteit om elke tegenstander te verslaan. Naast hun Europese succes willen ze nu ook internationaal schitteren en de wereldtitel veroveren.

De kans dat Engeland het WK wint staat aan 5.00.

Wedden op voetbal doe je bij bwin

Spanje is een opkomende kracht

Spanje is een opkomende kracht in het vrouwenvoetbal en wordt steeds sterker. Met technisch vaardige spelers zoals Jenni Hermoso, Alexia Putellas en Marta Torrejon hebben ze het potentieel om ver te komen in het toernooi. Ze hebben bewezen te kunnen strijden tegen de beste teams ter wereld en zullen vastberaden zijn om zich te meten met de topfavorieten.

De kans dat Spanje het WK wint staat aan 6.50.

Duitsland won het toernooi al 3 keer

Duitsland, drievoudig winnaar van het Wereldkampioenschap, is altijd een geduchte tegenstander. Met een sterke traditie in het vrouwenvoetbal en ervaren spelers zoals Dzsenifer Marozsan, Sara Dabritz en Alexandra Popp zullen de Duitsers een serieuze bedreiging vormen voor elke tegenstander. Ze hebben bewezen op het hoogste niveau te kunnen presteren en zullen vastberaden zijn om de titel weer naar huis te brengen.

De kans dat Duitsland het WK wint staat aan 8.00.

Wat te verwachten?

Het belooft een spannend toernooi te worden met deze vier teams als favorieten. De strijd om de titel zal intens zijn en elke ploeg zal tot het uiterste moeten gaan om te zegevieren. De wereld kijkt reikhalzend uit naar de wedstrijden en we kunnen ons verheugen op geweldig voetbal van de beste vrouwelijke spelers ter wereld.

Het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2023 is een evenement om naar uit te kijken en we kunnen niet wachten om te zien wie er uiteindelijk met de begeerde trofee er vandoor gaat. Laat het spektakel beginnen!

Toon andere wedopties

X