Winnaar FIBA World Cup, sportweddenschappen
Winnaar FIBA World Cup, sportweddenschappen

FIBA World Cup Winnaar: de VS is de grote favoriet

Odds op: 12/07/2023

De FIBA Basketball World Cup is dit jaar toe aan de negentiende editie voor mannenteams. Er zullen 32 teams deelnemen aan het toernooi en meerdere landen zullen het gastland zijn. De wedstrijden vinden plaats van 25 augustus tot 10 september 2023 in de Filipijnen, Japan en Indonesië. Japan en Indonesië zullen de groepsfase hosten, terwijl de Filipijnen zowel de groepsfase als de finaleronde organiseren.

Wedden op de winnaar van de FIBA World Cup in 2023.

Het toernooi dient ook als kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024. De twee beste teams uit Europa en Amerika en één team uit Afrika, Oceanië en Azië zullen zich kwalificeren, samen met gastland Frankrijk. Spanje zal zijn titel verdedigen als de kampioen van het toernooi in 2019.

De VS is opnieuw favoriet

Zoals gebruikelijk komt de Verenigde Staten als favoriet uit de startblokken om goud te winnen op de FIBA World Cup. Als regerend kampioen zal Spanje echter niet zonder strijd zijn titel opgeven. Maar ook Servië, Griekenland en Frankrijk zijn klaar om een plek op het erepodium te veroveren met enkele van hun meest getalenteerde teams ooit.

Hoewel Team USA wederom als de wedfavoriet wordt beschouwd, zal de concurrentie moordend zijn. Met spelers zoals Curry, James, Thompson, Durant, Lillard, Tatum, Brown, Green, Harden en LaVine heeft het Amerikaanse team natuurlijk een enorm potentieel. Bondscoach Steve Kerr kan rekenen op een competitieve selectie, ongeacht welke spelers hij uiteindelijk opstelt. Maar ook teams zoals Servië met Jokic, Griekenland met Giannis, Slovenië met Doncic en Frankrijk vormen geduchte outsiders.

Na een teleurstellende zevende plaats op het vorige wereldkampioenschap in 2019, is Team USA vastbesloten om terug te slaan en de titelverdediger Spanje te onttronen. Het Amerikaanse team kijkt naar de nieuwe generatie NBA-spelers om dit te realiseren. Wie vertegenwoordigt de Verenigde Staten op het Wereldkampioenschap 2023? The Sporting News heeft alle informatie over Team USA op het aanstaande FIBA-evenement.

Zet in op de Verenigde Staten wint het toernooi en win 1.70 keer je inzet terug.

Wedden op basketbal doe je bij bwin

Of toch een Europees land?

Servië komt naar de FIBA World Cup als een van de topfavorieten. Met sterspeler Nikola Jokić en een sterke selectie van getalenteerde spelers, waaronder Bogdan Bogdanović en Nemanja Bjelica, hebben ze het potentieel om ver te komen. Servië heeft eerder indruk gemaakt in internationale competities en zal erop gebrand zijn om hun succes voort te zetten in dit wereldkampioenschap.

Zet in op de Servië wint het toernooi en win 7.00 keer je inzet terug.

Griekenland, geleid door Giannis Antetokounmpo, is een team om in de gaten te houden. Met zijn ongelooflijke vaardigheden en dominantie op het veld, kan Antetokounmpo het team naar grote hoogten brengen. Griekenland heeft ook andere getalenteerde spelers zoals Kostas Antetokounmpo en de ervaren Kostas Sloukas. Ze hebben laten zien dat ze kunnen concurreren op het hoogste niveau en zullen vastberaden zijn om een sterke prestatie neer te zetten op het wereldkampioenschap. Giannis Antetokounmpo overweegt wel de komende FIBA Basketball World Cup 2023 te missen nadat hij een artroscopie op zijn knie heeft ondergaan.

Zet in op de Spanje wint het toernooi en win 10.00 keer je inzet terug.

Frankrijk heeft de afgelopen jaren een sterke opkomst gezien in het internationale basketbal. Met spelers zoals Rudy Gobert, Evan Fournier en Nicolas Batum hebben ze een talentvolle en veelzijdige selectie. Frankrijk heeft eerder successen behaald in grote toernooien, waaronder het Europees kampioenschap, en zal met vertrouwen aan de FIBA World Cup beginnen. Met hun sterke verdediging en aanvallende mogelijkheden kunnen ze een bedreiging vormen voor elk team in het toernooi.

Zet in op de Frankrijk wint het toernooi en win 11.00 keer je inzet terug.

Toon andere wedopties

X