Arsenal - Brighton, Premier League, voetbalweddenschappen
Arsenal - Brighton, Premier League, voetbalweddenschappen

Arsenal – Brighton: de Gunners moeten absoluut de drie punten pakken

Odds op: 10/05/2023

De 36e speeldag in de Premier League. Arsenal neemt het thuis op tegen Brighton. De thuisploeg staat op de tweede plaats en de uitploeg staat op een knappe zevende plaats.

Een blik op hun eerdere 6 onderlinge ontmoetingen vertelt ons dat Arsenal 3 van deze wedstrijden heeft gewonnen en Brighton 2, één keer werd gelijkgespeeld.

De vorige competitiewedstrijd tussen beide ploegen op speeldag 18 van de Premier League eind december eindigde met een score van Brighton & Hove Albion 2-4 Arsenal.

Wedden op Arsenal – Brighton. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Gunners.

Arsenal droomt nog van de titel

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.77.

Arsenal verloor op speeldag 33 met 4-1 op het veld van rechtstreeks concurrent Manchester City en is zo zijn leidersplaats kwijt. Hierna wonnen de Gunners wel van Chelsea (3-1) en Newcastle (0-2) waardoor alles wel spannend blijft bovenaan het klassement. De overwinning op het veld van Newcastle was alvast een knappe prestatie aangezien The Magpies momenteel op de derde plaats staan in het klassement.

Leandro Trossard dromen nog steeds van de titel, maar moeten dan zelf al hun wedstrijden winnen en hopen op een misstap van Manchester City.

The Gunners scoren alvast wel altijd makkelijk, waarbij ze in hun laatste 6 wedstrijden elke keer het doel hebben weten te raken. Ze hebben in die periode 13 doelpunten weten te maken, maar wel 12 doelpunten tegen gekregen. Thuis is het team ondertussen wel al een 6 wedstrijden ongeslagen. Zet daarom in op ‘Arsenal of X’ en win 1.23 keer je inzet terug.

Brighton wil Europees voetbal spelen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 4.10.

Brighton & Hove Albion verloor op de vorige speeldag met 1-5 thuis tegen degradatiekandidaat Everton en doet zo een slechte zaak met het oog op Europees voetbal volgend seizoen. In die wedstrijd had Brighton & Hove Albion 77% balbezit en 23 aanvallen waarvan 5 op doel, maar toch kreeg het maar liefst 5 tegendoelpunten binnen.

De troepen van Roberto De Zerbi hebben wel nog twee wedstrijden tegoed en maken daarom nog steeds kans om op te klimmen in het klassement. Brighton heeft op dit moment 55 punten, 2 minder dan Tottenham Hotspur en 7 minder dan Liverpool. Beide teams hebben wel twee wedstrijden meer gespeeld.

Brighton wil volgend seizoen nog eens Europees voetbal spelen, maar doet er dan goed aan iets te pakken op het veld van Arsenal. Zet in op ‘X of Brighton’ en win 1.24 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X