AS Monaco - Lille, Ligue 1, voetbalweddenschappen
AS Monaco - Lille, Ligue 1, voetbalweddenschappen

AS Monaco – Lille: de Monegasken dromen nog van Champions League-voetbal

Odds op: 10/05/2023

De 35e speeldag in de Ligue 1. Monaco neemt het thuis op tegen Lille. De thuisploeg staat op de vierde plaats en de uitploeg staat op een voorlopige vijfde plaats.

Als we de resultaten van de laatste 6 ontmoetingen tussen de twee clubs bekijken, is er geen verschil te zien. Monaco heeft 2 van die wedstrijden gewonnen, Lille heeft er 2 gewonnen en 2 eindigden in een gelijkspel na reguliere speeltijd.

Wedden op AS Monaco – Lille. De noteringen zijn min of meer in evenwicht.

Monaco droomt nog van Champions League-voetbal

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.55.

Monaco verloor twee keer op rij met 3-0 van Lens en 0-4 op het veld van Montpellier en de afstand met de derde plaats is zo al zes punten geworden. De troepen van Philippe Clement wonnen op de vorige speeldag wel met 1-2 op het veld van Anger SCO en het team mag zo nog stiekem blijven dromen van de Champions League volgend seizoen.

In de wedstrijd op bezoek bij Angers had Monaco slechts 39% balbezit en 14 doelpogingen, waarvan er maar 6 op doel waren. Aleksandr Golovin (45′) en Myron Boadu (60′) stonden aan het kanon voor Monaco.

De wedstrijden van Monaco zijn de laatste tijd vaak wedstrijden geweest waar veel doelpunten gescoord worden. In de laatste zes wedstrijden van Monaco zijn er in totaal 25 doelpunten gescoord door beide teams samen, goed voor een gemiddelde van 4,17 doelpunten per wedstrijd.

Krijgen we opnieuw veel doelpunten te zien in een wedstrijd van Monaco? Zet in op ‘meer dan 3,5 doelpunten’ en win 2.40 keer je inzet terug.

De vierde plaats is het hoogst haalbare voor Lille

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 2.45.

Lille verloor op de vorige speeldag met 1-0 van Stade Reims nadat het hiervoor nochtans al vier wedstrijden ongeslagen was in de Ligue 1. Door deze nederlaag is de afstand met de vierde plaats nu 5 punten waardoor de vierde plaats nu het hoogst haalbare is voor de Noord-Franse club. In de wedstrijd tegen Reims had Lille nochtans 64% balbezit en schoot 11 keer op doel, waarvan er 5 op doel waren, maar toch slaagde het team er niet in om tot scoren te komen.

De statistieken vertellen het verhaal heel duidelijk, want Lille heeft in zijn laatste 6 wedstrijden in 5 gevallen een tegendoelpunt binnen gekregen. Dat wil zeggen dat Lille dus in bijna elke wedstrijd telkens net één doelpunt binnen krijgt.

Lille heeft op dit moment dus 5 punten minder dan Monaco en met nog slechts 4 competitiewedstrijden te gaan moet het daarom winnen in Zuid-Frankrijk als het in de volgende wedstrijden nog over Monaco wil springen.

Lille is lichtjes favoriet op het veld van Monaco. Zet daarom in op ‘Lille wint en beide teams scoren’. Deze odd staat op 3.90.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X