Champions League finale
Champions League finale

Champions League finale, laatste wedtips: Real behoudt de beker

Aftrap: 19.45, 03/06/2017

Stadion: Principality Stadium

Bekijk wedmogelijkheden

Juventus en Real Madrid zijn de teams die er dit seizoen in de Champions League uitspringen. We kunnen dan ook uitkijken naar een titanenstrijd in Cardiff, maar als het gaat om de Europese bekerfinales, hebben de Spaanse reuzen de geschiedenis aan hun kant.

Real heeft de trofee 11 keer in de wacht gesleept in hun 14 finales, terwijl Juve zes van de acht finales heeft verloren.

Wij gaan ervan uit dat Real ook dit keer zijn klasse zal tonen in een grote wedstrijd. De Spaanse club is met 2.55 favoriet in onze laatste wedtips voor de Champions League finale.

Een kijkje naar de quoteringen voor Juventus

Juventus heeft de finale bereikt dankzij een typisch Italiaanse, goed gedisciplineerde verdediging. In de groepsfase kregen ze slechts twee doelpunten tegen.

Vervolgens wist de legendarische keeper Gianluigi Buffon in de knock-out fase vijf keer zijn doel schoon te houden, tegen Porto, Barcelona en Monaco, voordat de Fransen in de halve finale een troostdoelpunt scoorden.

Aan die traditionele organisatie en taaiheid, heeft Juve ook nog wat broodnodige flair toegevoegd door middel van de Argentijnse spelmaker Paulo Dybala en de razende Braziliaanse vleugelverdediger Dani Alves.

De Oude Dame zal er moed uit putten dat ze een paar jaar geleden Real in de halve finale hebben uitgeschakeld, maar we zijn bang dat Gonzalo Higuain tempo en beweging tekort komt om in Cardiff indruk te maken.

Als we kijken naar de laatste quoteringen voor de Champions League finale, vinden we 2-1 voor Real in de normale speeltijd de kansrijkste weddenschap.

Een kijkje naar de quoteringen voor Real Madrid

Zoals we hadden voorspeld, moest Real Madrid in de tweede wedstrijd tegen buren Atletico alle zeilen bijzetten, nadat ze in het zinderende Vicente Calderon twee vroege doelpunten hadden geïncasseerd.

Het rustige zelfvertrouwen dat Zinedine Zidane in zijn team heeft weten te brengen, kreeg echter de overhand. Het volgende half uur controleerde Real de wedstrijd en kwam door een doelpunt van Isco op 4-2 over beide ontmoetingen.

Eerder in het toernooi was de niet te stoppen Cristiano Ronaldo weer de katalysator voor succes, met vijf doelpunten in de twee wedstrijden tegen Bayern München en een hattrick tegen Atletico in het Bernabeu.

Met Luka Modric en Toni Kroos, die op het middenveld de touwtjes in handen hebben, zien we Real in de finale domineren. Net zoals Barcelona dat twee jaar geleden deed, toen ze Juve in Berlijn met 3-1 versloegen.

Real loopt echter vaak tegen een tegendoelpunt aan, dus laten we onze laatste voorspellingen voor de Champions League finale afronden met een quotering van 5.50 voor de kans dat Real wint en beide teams scoren.

Aanvullende statistieken

Halve finales, resultaat over twee wedstrijden:

JUVENTUS 4-1 Monaco – Gonzalo Higuain (2), Mario Mandzukic, Dani Alves

REAL MADRID 4-2 Atletico Madrid – Cristiano Ronaldo (3), Isco

Onderlinge wedstrijden: Real Madrid 1-1 Juventus, Juventus 2-1 Real Madrid, Juventus 2-2 Real Madrid, Real Madrid 2-1 Juventus.

De perfecte Champions League finale?

Op wie je ook gaat wedden in de Champions League finale, we hopen voor iedereen op een onderhoudend spektakel. Maar wat zijn de kansen daarvoor?

Om de ideale combinatie van locatie, teams en halve finale resultaten uit te werken, die nodig is voor de perfecte Champions League finale, hebben we voor deze infographic gekeken naar elke finale sinds de start van het toernooi, toen gekend als de Europa Cup in 1956.

X