Winnaar Conference League
Winnaar Conference League

Conference League: Club Brugge staat in de halve finales

Odds op: 23 april

Onder de favorieten zijn Eintracht Frankfurt en Real Betis uitgeschakeld in de vorige rondes van de Conference League. In de kwartfinales hebben alle favorieten zich gekwalificeerd, waaronder Club Brugge die profiteerde van een relatief gunstige loting en zowel de heen- als terugwedstrijd won. We kennen nu het pad naar de finale in Athene, en voor Club Brugge, de laatste Belgische vertegenwoordiger, zal de volgende tegenstander het Italiaanse Fiorentina zijn.

Kansen voor de winnaar van de Europa League 2023/24:

Het Engelse team zal thuis de heenwedstrijd tegen Olympiakos spelen. Beide clubs kwalificeerden zich via een penaltyserie in de kwartfinale buitenhuis.

Club Brugge zal het voordeel hebben van de thuiswedstrijd in de terugwedstrijd, maar ze worden duidelijk niet als favoriet beschouwd om door te gaan.

Winstkansen voor de Conference League 2023/24:

Aston Villa

Nieuwe odds: 3.75 > 2.75 > 2.00

Je weet dat Emery er alles aan wil doen om in Europa te winnen, zoals hij dat bij elke club heeft gedaan waar hij was. Zal dit een rol spelen in hun vorm in de Premier League? Voorlopig blijft Villa in de top 4 van de Premier League. Emery’s team doet het wat minder sinds Kerstmis en werd begin februari uit de FA Cup geknikkerd door Chelsea, maar toch zijn ze door hun sterke vorm in de eerste helft van de campagne nog steeds in de race om zich via de competitie te kwalificeren voor de volgende Champions League.

De Spaanse manager heeft vier Europa Leagues gewonnen, waarvan drie met FC Sevilla en één met Villarreal. Hij was ook finalist met Arsenal. Unai Emery heeft het bonussysteem van Aston Villa aangepast om te garanderen dat spelers alleen extra beloningen ontvangen als ze zich kwalificeren voor Europa of een trofee winnen dit seizoen. Bovendien maakt het feit dat Aston Villa de Premier League vertegenwoordigt, de Villans de nummer één favorieten om West Ham op te volgen, de huidige houders van de titel.

In de achtste finale deden ze hun werk thuis door Ajax met 4-0 uit te schakelen. In de kwartfinale was het krap tegen LOSC met een verdiende nederlaag in Frankrijk in de terugwedstrijd. Emiliano Martínez slaagde erin om twee penalty’s te stoppen tijdens de sessie, maar hij zal geschorst zijn voor de heenwedstrijd. De Engelsen moeten in ieder geval hun werk thuis doen, aangezien de return in Griekenland gespeeld zal worden.

ACF Fiorentina

Nieuwe odds: 6.50 > 4.00 > 2.60

Fiorentina elimineerde KRC Genk in de groepsfase ondanks dat het team van Wouter Vranken slechts één keer verloor (buitenshuis tijdens de groepsfase). In de achtste finale kwam la Fio drie keer terug om een 3-4 overwinning te behalen in de slotfase op het veld van Maccabi Haifa; de return werd redelijk goed beheerd met een kleine schrik toen hun tegenstanders terugkwamen tot één doelpunt van verlengingen in de 88e minuut.

Het Italiaanse team blijft de tweede favoriet voor eindwinst, vooral na de loting tegen Viktoria Plzen met een return in Italië. De Italianen domineerden de hele wedstrijd, maar moesten verlengingen spelen om zich te kwalificeren, terwijl ze 42 keer op doel schoten tegenover slechts 2 keer voor de Tsjechen.

De enige twee nederlagen van Fiorentina in hun laatste 16 thuiswedstrijden waren tegen de twee beste teams van de Serie A, Inter en AC Milan, en voor hun bezoekers lijkt het stadion Artemio Franchi een onneembare vesting.

Club Brugge wil een prijs pakken

Nieuwe odds: 17 > 11 > 8.00

Gent en Union Saint-Gilloise zijn uitgeschakeld in de vorige rondes. Alle hoop op een Europese trofee rust nu dus op de schouders van Club Brugge dit seizoen.

Club Brugge heeft vijf opeenvolgende overwinningen behaald in de groepsfase met een balans van 15 doelpunten gescoord en slechts drie geïncasseerd. Slechts één team heeft een betere balans over de hele groepsfase, namelijk Viktoria Plzen dat al zijn wedstrijden heeft gewonnen.

In de achtste finales verloor het team van voormalige Brugge-coach Ronny Deila de heenwedstrijd tegen Molde, maar de terugwedstrijd thuis verliep erg goed, met name met twee doelpunten voor en na de rust.

Brugge zal het thuisvoordeel hebben in de halve finale met de return in België. De wedstrijd zal niet op donderdag plaatsvinden, maar wel op woensdag 8 mei om 18:45 uur.

Olympiakos is de verrassing

Niemand verwachtte Olympiakos op dit niveau van de Conference League, maar ze zijn nog steeds in de race. Olympiakos heeft een quotering van 10.00 om de competitie te winnen. Ze hebben de mogelijkheid om de finale “thuis” te spelen. Hoe dan ook, de supporters zullen de kortste reis moeten maken.

In de kwartfinale hebben ze een achtbaan van emoties doorgemaakt tegen Fenerbahce. De Gele Kanaries kwalificeerden zich voor de achtste finales door Union Saint-Gilloise uit te schakelen.

In de eerste kwartfinalewedstrijd stond het Griekse team met 3-0 voor voordat ze de wedstrijd eindigden met een score van 3-2. Aan het begin van de tweede wedstrijd slaagde Fenerbahce erin om de totale score gelijk te trekken tot 3-3 en het was nodig om naar strafschoppen te gaan om een winnaar te bepalen. Ondanks dat ze twee van de vijf penalty’s misten, deden hun tegenstanders het slechter met drie gemiste pogingen.

Toon andere wedopties

X