Europa Leauge, sportweddenschappen
Europa Leauge, sportweddenschappen

Wie wint de Europa League in 2023-24?

Odds op: 17 mei

Wedden op de Europa League doe je samen met bwin. Bayer Leverkusen is de favoriet volgens de UEFA Europa League kansen van bwin, na het verslaan van AS Roma om zich te kwalificeren voor de finale van de competitie. Atalanta maakte echter een duidelijk statement door Liverpool te verslaan in de kwartfinales en Marseille in de halve finales.

De kans om geschiedenis te schrijven en op koers te blijven voor een historische triple is voldoende motivatie voor het team van Xabi Alonso om geen enkel team in de weg te laten staan. Het zal misschien geen doelpuntenfestijn worden zoals sommige wedstrijden van Leverkusen dit seizoen, maar ze zullen een manier vinden om hun tegenstander in Dublin te overtreffen.

Alle ogen zijn gericht op Dublin op 22 mei voor deze Europa League finale. De wedstrijd belooft een intense confrontatie te worden tussen een onoverwinnelijk team van Leverkusen en een vastberaden Atalanta dat geschiedenis wil schrijven. Fans kunnen een hoogstaande show verwachten, waarbij elk team de kans zal grijpen om het seizoen in stijl af te sluiten.

Europa League winnaar 2023/24 kansen:

Bayer Leverkusen staat aan 1.40

Atalanta Bergamo staat aan 2.80

De Europa League finale tussen Atalanta en Bayer Leverkusen belooft een boeiende wedstrijd te worden. Gian Piero Gasperini heeft zijn team naar twee finales dit seizoen geleid, maar ze moeten een onoverwinnelijk Bayer Leverkusen trachten te kloppen, dat 49 wedstrijden op rij ongeslagen is. Leverkusen, onder leiding van Xabi Alonso, streeft naar een ongeslagen triple, een nog nooit eerder vertoonde prestatie in het Europese voetbal.

Atalanta: Het Italiaanse team heeft dit seizoen indruk gemaakt, met Gianluca Scamacca in topvorm. Atalanta staat bekend om zijn snelle starts in wedstrijden.

Leverkusen: Het team is ongeslagen in 49 wedstrijden en Leverkusen heeft een uitzonderlijk vermogen getoond om wedstrijden sterk af te sluiten.

Bayer Leverkusen streeft naar een triple

Bayer Leverkusen is momenteel een van de meest indrukwekkende teams in Europa, grotendeels dankzij hun charismatische coach, Xabi Alonso. Ondanks speculaties dat Alonso volgend seizoen het roer bij Liverpool zou kunnen overnemen, heeft hij bevestigd dat hij nog minstens een jaar bij Leverkusen blijft. Zijn belangrijkste doel blijft het winnen van de Europa League met de Duitse club, na al de Bundesliga-titel te hebben gewonnen.

Leverkusen won dit seizoen zijn eerste Bundesliga-trofee, wat een uitzonderlijke prestatie gedurende het hele jaar benadrukt.

Wedden op de Europa League doe je bij bwin

Het Duitse team heeft zijn ongeslagen reeks uitgebreid naar 49 wedstrijden in alle competities na een overwinning tegen Bochum, wat een opmerkelijke consistentie toont.

In de Europa League domineerde Leverkusen groep H met 18 punten, won al zijn wedstrijden en scoorde 19 doelpunten terwijl het er slechts drie toestond.

In de achtste finale: Ze versloegen Qarabag met een totaalscore van 5-4. Daarna, in de kwartfinales: Overwinning tegen West Ham met een totaalscore van 3-1. Ten slotte, in de halve finales: Ze elimineerden AS Roma met een totale score van 4-2 in een spectaculaire terugwedstrijd.

Bayer Leverkusen, onder leiding van Xabi Alonso, streeft er nu naar om de Europa League te winnen, waar ze de favorieten zijn. De club heeft dit seizoen al indrukwekkende prestaties geleverd en zoekt ernaar om deze successen te bekronen met een historische triple. Hun prestaties in de Europa League, gecombineerd met hun ongeslagen status en de Bundesliga-overwinning, plaatsen Leverkusen bij de beste teams in Europa dit jaar.

Met Xabi Alonso aan het roer speelt Leverkusen aantrekkelijk en effectief voetbal, en ze zijn in een uitstekende positie om dit seizoen een Europese titel aan hun palmares toe te voegen. Hun uitzonderlijke parcours en de ambitie om de Europa League te winnen weerspiegelen de kwaliteit en vastberadenheid van het team. Xabi Alonso heeft het beste uit zijn team gehaald, door strategie en motivatie te combineren.

Leverkusen’s vermogen om constante druk te handhaven en laat in de wedstrijd te scoren, kan doorslaggevend zijn. De overwinning van Bayer in reguliere speeltijd wordt genoteerd op 1.80.

Atalanta heeft de nummer 1 favoriet uitgeschakeld

Atalanta staat in de finale van de UEFA Europa League na een indrukwekkend seizoen. Ze verrasten vooral door Liverpool met 3-0 te verslaan op Anfield tijdens de heenwedstrijd van hun achtste finale en Marseille uit te schakelen in de halve finale. Op nationaal niveau is Atalanta in goede vorm, waarbij ze de vijfde plaats in de Serie A bezetten met een realistische kans om zich volgend seizoen te kwalificeren voor de Champions League. Met een notering van 4.33 worden ze gezien als serieuze kanshebbers om de Europa League in reguliere speeltijd te winnen, hoewel weinigen verwachten dat ze Leverkusen’s ongeslagen reeks zullen moeten doorbreken.

In de groepsfase eindigde Atalanta ongeslagen in groep D, met vier overwinningen en twee gelijke spelen. In de achtste finale versloegen ze Sporting CP met 2-1 in de returnwedstrijd, waarbij ze de confrontatie wonnen met een totaalscore van 3-2. Vervolgens, in de kwartfinale, elimineerde Atalanta Liverpool met een totaalscore van 3-1, na een verbluffende 3-0 overwinning in Anfield. Tot slot, in de halve finales: Ze domineerden Marseille, waarbij ze de dubbele confrontatie wonnen met een totaalscore van 4-1.

Onder leiding van Gian Piero Gasperini streeft Atalanta ernaar om hun uitzonderlijke vorm te handhaven in een poging om voor de eerste keer in hun geschiedenis de Europa League te winnen. Hun indrukwekkende parcours en sterke winnaarsmentaliteit maken hen tot een team om niet te onderschatten, ondanks de sterke tegenstand van Leverkusen, die dit seizoen ongeslagen blijft en al de Bundesliga heeft gewonnen.

Atalanta heeft dit seizoen grote veerkracht en topprestaties getoond in de Europa League. Hoewel ze de underdogs zijn tegen Leverkusen, toont hun vermogen om grote teams zoals Liverpool te verrassen dat ze het onmogelijke kunnen bereiken. Fans kunnen zich verheugen op een boeiende finale tussen twee teams in topvorm, elk op zoek om dit seizoen een Europese trofee aan hun palmares toe te voegen.

Atalanta’s topscorer, Gianluca Scamacca, zal een sleutelfiguur zijn om in de gaten te houden.

Vorige winnaars:

2023 – Sevilla

2022 – Eintracht Frankfurt

2021 – Villarreal

2020 – Sevilla

2019 – Chelsea

2018 – Atlético Madrid

2017 – Manchester United

Toon andere wedopties

X