Europa Leauge, sportweddenschappen
Europa Leauge, sportweddenschappen

Wie wint de Europa League in 2023-24?

Odds op: 23 april

Nu de laatste vier Europa League-teams bekend zijn, kijken supporters over de hele wereld reikhalzend uit naar welk team dit seizoen gekroond zal worden als winnaar. Wedden op de Europa League doe je samen met bwin. Laten we samen kijken naar de vier overgebleven teams en hun kansen op glorie, aangezien de Europa League belooft spannend voetbal te bieden. De finale van de Europa League vindt dit seizoen plaats op 22 mei in de Arena van Dublin, Ierland. Laten we de kansen van de winnaar en enkele intrigerende confrontaties verkennen.

Kansen voor de winnaar van de Europa League 2023/24:

  • Bayer Leverkusen aan 1.83
  • Atalanta Bergamo aan 4.00
  • AS Roma aan 5.50
  • Olympique de Marseille aan 9.00

De twee favoriete teams zullen de terugwedstrijd thuis spelen in Duitsland voor Leverkusen en in Italië voor Atalanta. In de vorige ronde vierden drie van de vier gekwalificeerde teams hun kwalificatie in hun eigen stadion.

De heenwedstrijden vinden plaats op donderdag 2 mei om 21:00 uur en de terugwedstrijden zijn gepland voor de week daarna, ook op donderdag.

Bayer Leverkusen wil de triple winnen

Bayer Leverkusen is de grote favoriet om de Europa League te winnen. De kans dat Leverkusen de UEFA Europa League wint staat aan 1.83, terwijl de Duitsers aan het begin van de competitie nog op 7.50 stonden.

De historische overwinning van Bayer Leverkusen in de Bundesliga heeft veel aandacht gekregen, maar het team van Xabi Alonso moet zich snel herpakken nu de nieuwe kampioenen van Duitsland streven naar een Europees trofee om aan hun sensationele seizoen toe te voegen.

Het team van Xabi Alonso leed bijna hun eerste nederlaag van het seizoen tijdens hun kwartfinale terugwedstrijd in het stadion van Londen, maar een laat doelpunt van Jeremie Frimpong zorgde voor een 1-1 gelijkspel tegen de Hammers die avond en een 3-1 overwinning over de twee wedstrijden.

Het lijkt erop dat de Europa League titel nu op weg is naar Leverkusen na de schokkende uitschakeling van Liverpool door Atalanta.

Atalanta heeft de nummer één favoriet uitgeschakeld

Het Serie A-team, dat met 3-0 won bij Anfield in de heenwedstrijd, hield stand voor een totale overwinning van 3-1 en is de grootste outsider om de competitie te winnen.

Atalanta verbaasde Anfield door een onverwachte voorsprong van 3-0 te nemen tegen het Premier League-team, dat ook nog kans maakt op de Premier League-titel. De mannen van Gian Piero Gasperini gingen naar huis met een enorme voorsprong dankzij een dubbel van Gianluca Scamacca en een doelpunt van Mario Pasalic.

Na het uitschakelen van de favoriet voor de competitie, zal Atalanta nu mikken op de titel. Dit geldt des te meer omdat de terugwedstrijd opnieuw in Italië zal plaatsvinden.

Gasperini blijft een voorkeur houden voor een formatie met drie verdedigers. De belangrijkste formaties die Atalanta dit seizoen gebruikt, zijn 3-4-3, 3-4-1-2 en 3-4-2-1. Deze formaties zijn de kern van Gasperini’s filosofie, waarbij de nadruk ligt op aanpassingsvermogen aan tegenstanders en spelers die zijn aangeworven tijdens de transferperiode.

Wedden op de Europa League doe je bij bwin

AS Roma met Romelu Lukaku

AS Roma, versterkt door de komst van Romelu Lukaku, is nog steeds in de race voor een Europese trofee nadat ze vorig seizoen de Europa Conference League hebben gewonnen.

Roma speelt opnieuw fris voetbal sinds Jose Mourinho werd vervangen door Daniele De Rossi in de dug-out, waarbij slechts twee keer werd verloren in 16 wedstrijden.

In de kwartfinale heeft AS Roma reeksgenoot AC Milan uitgeschakeld. De twee Italiaanse reuzen stonden tegenover elkaar in de terugwedstrijd van een goed gebalanceerde kwartfinale van de Europa League, waarbij de gastheren een kleine voorsprong (0-1) mee naar het Stadio Olimpico namen. De Giallorossi openden de score in San Siro al in de heenwedstrijd met een doelpunt van Gianluca Mancini in de 17e minuut, en behielden het voordeel met solide verdedigingswerk tot het eindsignaal.

De club uit de hoofdstad van Italië bereikte de halve finales van de Europa League ook in het seizoen 2020-2021. We geloven dat de nieuwe veerkracht van Roma onder Daniele De Rossi hen in staat zou moeten stellen om een nieuwe prestatie van de Giallorossi te leveren tegen een Duits team dat een belangrijke aanvallende bedreiging zou kunnen vormen.

De kans dat AS Roma de Europa League van de UEFA wint staat aan 5.50 en de kans stond op 13.00 voor de start van de competitie.

Marseille heeft niets te verliezen

De kans dat Marseille de Europa League van de UEFA wint staat aan 9.00.

Olympique de Marseille verwelkomde de Portugese reuzen Benfica in het Stade Vélodrome voor de kwartfinale return met een achterstand van één doelpunt na de heenwedstrijd, die Benfica vorige week met 2-1 won in Lissabon. De Águias namen een voorsprong van twee doelpunten dankzij treffers van Rafa Silva en Ángel Di Maria aan weerszijden van de rust en leken de wedstrijd volledig onder controle te hebben, maar een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang in de 67e minuut gaf de Olympiens een kans om de situatie om te draaien.

Het team van Jean-Louis Gasset bevindt zich momenteel in een verschrikkelijk slechte vorm, nadat ze hun laatste vijf wedstrijden in alle competities hebben verloren voor de terugwedstrijd. Toch hebben ze een historische reputatie voor het maken van comebacks in het vurige Stade Vélodrome tijdens Europese returnwedstrijden, en dat is wat ze hebben bereikt in de penalty shootout.

Vorige winnaars:

2023 – Sevilla

2022 – Eintracht Frankfurt

2021 – Villarreal

2020 – Sevilla

2019 – Chelsea

2018 – Atlético Madrid

2017 – Manchester United

Toon andere wedopties

X