De 10 duurste voetbaltransfers ooit
De 10 duurste voetbaltransfers ooit

De 10 duurste voetbaltransfers ooit

2020 komt eraan. Tijd om te gaan kijken welke de duurste voetbaltransfers ooit zijn. Daarnaast zullen we ook de Belgische top 10 van dichterbij bekijken.

Neymar staat op kop, Eden Hazard duurste Belg

Als je het voetbal volgt weet je waarschijnlijk al dat de Braziliaan Neymar de duurste transfer ooit is. In augustus 2017 ruilde hij FC Barcelona in voor het Franse Paris Saint-Germain voor een recordbedrag van maar liefst 222 miljoen euro. Maar wist je ook dat Barcelona en Real Madrid samen verantwoordelijk zijn voor 6 van de 10 duurste transfers ooit? Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann gingen naar Barcelona terwijl João Félix, Gareth Bale en Eden Hazard naar Real Madrid werden getransfereerd.

Philippe Coutinho staat op de tweede plek met een transfer van 145 miljoen euro in januari 2018 (van Liverpool naar Barça) en Kylian Mbappé vervolledigt de top 3. De Fransman was nog maar 19 jaar oud toen hij vorig jaar de overstap maakte van Monaco naar PSG. Kostprijs: 135 miljoen euro.

Eden Hazard is zonder twijfel de duurste Belg. Deze zomer had hij zijn droomtransfer beet: hij verwisselde Chelsea voor Real Madrid voor een bedrag van 100 miljoen. Net achter hem komen Romelu Lukaku (van Everton naar Manchester United voor 84,7 miljoen euro) en Kevin De Bruyne (van Wolfsburg naar Manchester City voor 76 miljoen euro). Opvallend: Romelu Lukaku staat maar liefst drie keer in de top 10 van de duurste Belgische transfers. In 2014 verwisselde hij Everton voor Chelsea voor 35,4 miljoen euro (10de duurste Belgische transfer) en onlangs forceerde hij zijn transfer en maakte hij de overstap van Manchester United naar Inter Milaan. Sinds zijn vertrek naar Chelsea in 2011 had de Belgische spits steeds in de Engelse Premier League gespeeld. Dit is dus een volledig nieuwe ervaring voor hem. Big Rom lijkt zich al goed aangepast te hebben aan de Serie A, want hij speelde twee wedstrijden en scoorde telkens.

Hoogste gecombineerd transferbedrag: Lukaku in de top 3 van de wereld!

Naast het bedrag per transfer leek het ons ook interessant om de totale transfersommen voor éénzelfde speler van dichterbij te bekijken. In dit klassement merken we op dat Cristiano Ronaldo veel beter doet dan zijn zevende plek in de eerste ranking. In totaal, over heel zijn carrière, werd er tot nu toe 230 miljoen euro neergelegd voor de Portugese sterspeler. Spelers als Mbappé, Coutinho en Griezmann steekt hij hier met gemak voorbij.

Op de derde plaats van de wereld, achter de wereldsterren Neymar en Cristiano Ronaldo, vinden we onze beste spits terug, Romelu Lukaku. Dankzij zijn vijf transfers bedraagt zijn totale transfersom tot nu toe 203,6 miljoen euro. Hij doet hiermee beter dan spelers als Mbappé (4de), Ibrahimovic (9de) en Gonzalo Higuaín (10de).

Eden Hazard staat op de 13de positie. Kevin De Bruyne (28ste), Axel Witsel (45ste) en Christian Benteke (47ste) zijn de andere Rode Duivels die de top 50 halen.

Naast de aanwezigheid van Lukaku in de top 3 is de andere grote verrassing in deze ranking waarschijnlijk die van João Félix. De jonge Portugese aanvaller is nog maar 19 jaar oud en maakte in het begin van deze zomer de overstap van Benfica naar Atlético Madrid voor een duizelingwekkend bedrag: 126 miljoen euro (de 4de duurste transfer ooit). Het wonderkind zal nu moeten bewijzen dat hij dit bedrag ook waard is. Félix begon alvast niet slecht, want na drie wedstrijden bij Los Colchoneros heeft hij al een doelpunt en een assist op zijn naam kunnen schrijven.

De gebruikte gegevens zijn geldig op 02/09/2019. De transferbedragen zijn afkomstig van Transfermarkt.

X