Football Manager 2021: de beste wonderkids terugvinden
Football Manager 2021: de beste wonderkids terugvinden

Football Manager 2021: de beste wonderkids terugvinden

Nu de bètaversie van Football Manager 2021 al uit is en de laatste release voor de deur staat, zullen veel mensen proberen om hun favoriete voetbalclub naar de overwinning te leiden tijdens de wintermaanden.

Succes op lange termijn in het spel is afhankelijk van het veiligstellen van een productielijn van jong talent om sterren te vervangen naarmate ze ouder worden, en het vinden van het volgende talent voordat je rivalen deze ook ontdekken.

Om je zoektocht naar opkomend talent in Football Manager 2021 gemakkelijker te maken, hebben we elke competitie doorzocht en elke speler geïdentificeerd als een wonderkid of ‘veelbelovend’.

We zijn ons ervan bewust dat niet elke getalenteerde jongere kan worden gevormd om in een bepaalde tactiek te passen: de ene manager die een centrale middenvelder nodig heeft, zit mogelijk achter de volgende N’Golo Kante aan, terwijl een ander misschien op zoek is naar een Luka Modric-type.

Daarom hebben we ook een algoritme ontwikkeld dat de gelijkenis van elke jonge speler met een reeks gevestigde sterren berekent.

Hoeveel geld moet je uitgeven?

Sommige van de spelers die in het spel van dit jaar als wonderkids zijn bestempeld, zijn al doorgebroken bij een topclub en zijn geen onbekende meer.

Als je Matthijs de Ligt bijvoorbeeld bij Juventus in de Serie A wilt wegkapen of de het Dortmundse paar Jadon Sancho en Erling Haaland uit de Bundesliga wilt aantrekken, dan zul je nog steeds een pak geld moeten gaan uitgeven.

Er zijn echter nog steeds spelers zoals Marcos Antonio van Sjachtar Donetsk en Ander Barrenetxea van Real Sociedad, waarvan de marktwaarde nog steeds onder de 6 miljoen euro (5 miljoen Britse pond) ligt. Zelfs als je over een groot transferbudget beschikt is loont het de moeite om dit type jonge talenten te gaan scouten.

Hoe verhouden de meest veelbelovende talenten in FM21 zich?

Om ervoor te zorgen dat we nauwkeurige vergelijkingen maken, kijkt ons algoritme naar hoeveel een jonge potentiële speler verschilt van een gevestigde ster in elke attribuutcategorie, met meer belang voor de eigenschappen waarin de ster al hoog scoort.

We hebben de vijf meest vergelijkbare paren van een jongere en een elitespeler voor elk deel van het veld geïdentificeerd. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar de volgende Jack Grealish, laat je scouts dan de 19-jarige Lee Kang-In bekijken.

De Zuid-Koreaanse jongere heeft dezelfde sterke punten in flair, dribbelen en techniek en kan op dezelfde posities spelen, maar verdient momenteel ongeveer een tiende van het loon van de Engelsman.

Wonderkids voor een beperkt budget

Voor het type manager die liever een kleine club naar grootheid leidt in plaats van aan het roer van een gevestigde reus te beginnen, hebben we ook alle spelers geanalyseerd die worden beschreven als ‘veelbelovend’ en een maximale waarde van €112.000 (£100.000) hebben aan het begin van het spel.

Je scouts naar de Eredivisie sturen lijkt een veelbelovende strategie te zijn om jong talent op te sporen. Ons algoritme vond namelijk 38 ‘veelbelovende’ spelers in de Nederlandse eerste klasse terug die een gelijkenisscore van minstens 70% hadden met iemand in onze pool van huidige sterren.

De op één na meest interessante competitie is de Servische SuperLeague met 19 spelers, terwijl de Belgische en Colombiaanse topdivisies ook boven de 10 zitten.

Om een paar namen te noemen, Fiorentina’s 16-jarige vleugelverdediger Davide Gentile ziet eruit als een jonge Matt Doherty, met zijn hoogste attribuutscores in de aanvalscategorie en de toegevoegde bonus dat hij zich comfortabel voelt op beide flanken.

Een van de meest opwindende spelers voor een manager met een beperkt budget is de Noorse vleugelspeler Filip Moller Delaveris van Vitesse in de Eredivisie, die veel gelijkenissen heeft met Serge Gnabry.

Managers met minder geld in Football Manager 2021 zouden zijn landgenoot Runar Norheim moeten overwegen, nog maar 16 jaar oud maar met een profiel dat al begint te lijken op dat van Memphis Depay.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X