Royal Antwerp FC vs. OHL, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen
Royal Antwerp FC vs. OHL, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen

Antwerp – OHL: kunnen de Antwerpenaren opklimmen in het klassement?

Odds op: 29/11/2022

De 16e speeldag in de Jupiler Pro League. Antwerp neemt het thuis op tegen Oud-Heverlee Leuven.

Royal Antwerp, momenteel bezig aan een goede reeks in de competitie, hoopt deze trend voort te zetten tegen Oud-Heverlee Leuven, dat zijn recente slechte resultaten wil ombuigen. Deze wedstrijd biedt de Antwerpenaren de kans om zich te profileren als titelkandidaten, terwijl Leuven probeert weg te blijven van de degradatiezone.

Een eerdere ontmoeting in Leuven dit seizoen eindigde op een 1-1 gelijkspel. In de laatste 15 ontmoetingen tussen de twee heeft Antwerp echter duidelijk de overhand gehad, met zeven overwinningen tegenover drie nederlagen en vijf gelijke spelen. De recente geschiedenis lijkt dus in het voordeel van de thuisploeg te zijn, maar voetbal staat bekend om zijn verrassingen.

Wedden op Antwerp – OHL. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Antwerpenaren.

Antwerp kent een wisselvallig seizoen

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.38.

Royal Antwerp heeft zich bijzonder sterk getoond in eigen huis, met vijf overwinningen en twee gelijke spelen dit seizoen in de Pro League in hun Bosuilstadion. Dit toont een zeker zelfvertrouwen op eigen veld aan. Met een in vorm zijnde Vincent Janssen, de topscorer van het team met 8 doelpunten, heeft het team van Mark van Bommel alle troeven in handen om zijn spel op te leggen.

De recente vorm van Antwerp toont een team dat moeilijk te manoeuvreren is op eigen terrein, met al drie opeenvolgende overwinningen in de competitie op eigen veld. Ze zullen proberen deze dynamiek te behouden en hun dominantie in deze ontmoeting te bevestigen. In de Champions League verloor het team echter opnieuw met 1-0 op het veld van Sjachtar.

Een overweging voor een weddenschap zou kunnen zijn om in te zetten op een overwinning van Antwerp met een comfortabele marge, bijvoorbeeld met een handicap (-1) ten gunste van de thuisploeg met een notering van 1.93.

Wedden op de Jupiler Pro League doe je bij bwin

OHL staat op de 14e plaats

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 7.00.

Ondanks hun huidige vorm heeft Oud-Heverlee Leuven laten zien in staat te zijn tot verrassingen, vooral door hun vermogen om vroeg in de wedstrijd te scoren (25% van hun doelpunten tussen minuut 0-15). Echter, de reeks van drie opeenvolgende nederlagen in de Pro League benadrukt de moeilijkheid om de trend om te keren, vooral tegen een team dat thuis zo sterk is als Royal Antwerp.

Gezien hun laatste overwinning uit tegen Antwerp in 2014, hebben de door Oscar Garcia geleide spelers veel werk te verrichten om dit opnieuw te bereiken. Ze moeten defensief solide zijn en opportunistisch zijn voor het doel om waardevolle punten te verzamelen.

Een strategie zou kunnen zijn om in te zetten op ‘beide teams scoren’, gezien het vermogen van Leuven om snel het net te vinden en de statistieken die aangeven dat Antwerp minstens één doelpunt heeft toegegeven in twee van zijn zeven thuiswedstrijden. Dit levert je een notering van 1.66 op.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X