Spanje (O21) - Oekraïne (O21), voetbalweddenschappen
Spanje (O21) - Oekraïne (O21), voetbalweddenschappen

Spanje (O21) – Oekraïne (O21): Spanje is favoriet voor eindwinst

Odds op: 03/07/2023

De halve van het Europees Kampioenschap voor Beloften. Spanje neemt het op tegen Oekraïne.

Het Europees kampioenschap voor beloften, ook wel bekend als het UEFA European Under-21 Championship, kent een rijke geschiedenis. Het toernooi vond voor het eerst plaats in 1978 en sindsdien wordt het elke twee jaar georganiseerd. Het is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze jeugdtoernooien ter wereld.

Het EK voor beloften richt zich op spelers onder de 21 jaar, wat betekent dat de deelnemende spelers geboren moeten zijn op of na 1 januari van het jaar waarin het toernooi plaatsvindt. Dit zorgt voor een competitie tussen jonge talenten die strijden om de eer van hun land.

Wedden op Spanje (O21) – Oekraïne (O21). De noteringen zijn in het voordeel van de Spanjaarden.

Spanje is favoriet voor eindwinst

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.68.

Spanje boekte een overwinning in de kwartfinale tegen Zwitserland na verlengingen, ondanks een tegendoelpunt na de 90e minuut. Sergio Gómez opende de score halverwege de tweede helft, maar Zwitserland dwong extra tijd af met een doelpunt van Zeki Amdouni van dichtbij. Een afstandsschot van Juan Miranda, dat van richting veranderde, verzekerde uiteindelijk de plaatsing van Spanje bij de laatste vier. Met deze prestatie evenaarden ze het record van Italië door voor de 12e keer in de top vier te eindigen bij het U21 Europees Kampioenschap. Beide teams hebben 11 keer de halve finales bereikt en eindigden ook als top vier in 2000, toen er geen halve finale ronde was.

Kan Spanje makkelijk winnen? Zet in op ‘Spanje / Spanje’ en win 2.55 keer je inzet terug.

Wedden op het Europees Kampioenschap voor Beloften doe je bij bwin

Oekraïne wil voor een stunt zorgen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 4.60.

Georgiy Sudakov scoorde twee keer terwijl Oekraïne van een achterstand terugkwam om Frankrijk te verrassen, wat hun tweede competitieve overwinning tegen Les Bleuets op U21-niveau was. Rayan Cherki bracht Frankrijk nochtans vroeg op voorsprong, maar Mykhailo Mudryk werd in het strafschopgebied neergehaald door Pierre Kalulu, waarna Sudakov de daaropvolgende strafschop benutte. Het duo combineerde opnieuw voor het tweede doelpunt van Oekraïne en aanvoerder Artem Bondarenko voegde laat in de wedstrijd een derde doelpunt toe om de overwinning veilig te stellen.

Kan Oekraïne voor de verrassing zorgen? Zet in op ‘X of Oekraïne’ en win 2.10 keer je inzet terug.

Wat te verwachten?

Oekraïne U21 heeft drie overwinningen behaald op het Europees Kampioenschap voor Beloften, inclusief de uitschakeling van favoriet Frankrijk in de kwartfinale. Ze speelden ook één keer gelijk, tegen Spanje U21 in de groepsfase, wat resulteerde in een 2-2 gelijkspel. Oekraïne U21 zal genadeloos willen zijn in hun confrontatie met Spanje U21 om hun kansen op een finaleplaats te vergroten.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X