F1 Grand Prix, sportweddenschappen
F1 Grand Prix, sportweddenschappen

Formula 1 Oostenrijk GP 2023: Verstappen won de laatste vier ritten en is opnieuw favoriet

Odds op: 27/06/2023

Het Formule 1-seizoen is alweer 9 wedstrijden oud en op 2 juli staat de Grand Prix van Oostenrijk op het programma.

De Red Bull Ring is een autosportcircuit in Spielberg, Oostenrijk. Het circuit werd geopend in 1969 en momenteel wordt de Grand Prix van Oostenrijk er gereden. Het circuit is 4,3 kilometer lang en heeft stukken bergop en bergaf. Het staat bekend om zijn moeilijke bochten en veeleisende lay-out. Bovendien bevindt de Red Bull Ring zich in de schilderachtige bergen van Stiermarken, waardoor het een populaire toeristische bestemming is. Het circuit heeft in de loop der jaren verschillende aanpassingen ondergaan, maar blijft een van de zwaarste en spannendste circuits op de Formule 1-kalender.

Wedden op de F1 GP van Oostenrijk. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Verstappen.

Verstappen domineert dit circuit

Max Verstappen is dol op de Red Bull Ring, zoals blijkt uit zijn recente prestaties. In 2021 stonden de coureurs twee keer tegenover elkaar op dit circuit, en de Nederlandse coureur won beide keren. Bovendien behaalde hij ook de overwinning hier in 2019 en 2018. Dit maakt hem favoriet in de voorspellingen met een quotering van 1.30 voor de overwinning. Het is vermeldenswaardig dat vorig jaar Charles Leclerc de show stal, terwijl de Nederlandse coureur de meest succesvolle coureur van de GP van Oostenrijk had kunnen worden. Tijd voor revanche dit jaar.

Dit jaar heeft Verstappen het kampioenschap al bijna binnen en niemand lijkt in staat te zijn om hem de overwinning te ontnemen, tenzij er mechanische problemen zijn met de RB19. Max heeft namelijk al 6 van de 8 Grand Prix gewonnen en stond telkens op het podium.

Aan de andere kant heeft Sergio Pérez een quotering van 8.00 om zijn derde overwinning van dit seizoen te behalen. Hij kende een uitstekende start van het seizoen, maar bezweek onder de de druk door te dromen van het uitdagen van Verstappen aan de top van het klassement. Met gelijke auto’s lijkt de Nederlandse coureur duidelijk de overhand te hebben, maar Checo zou wel eens op het podium kunnen eindigen, deze odd staat aan 1.90.

Wedden op F1 doe je bij bwin

Ferrari is verbeterd

Na een rampzalige kwalificatiesessie in Canada verliep de race veel beter met een 4e plaats voor Leclerc en een 5e plaats voor Sainz. Beide Ferrari-coureurs hebben geprofiteerd van de verbeteringen aan de auto tijdens de laatste Grand Prix en kunnen dus mikken op een tweede podiumplaats voor het team in Oostenrijk, met auto’s die nu meer competitief lijken te zijn. Leclerc krijgt nu een quotering van 3.50 om op het podium te eindigen, terwijl Sainz een quotering krijgt van 5.00.

Alonso droomt van een overwinning

De Spaanse coureur beleeft een tweede jeugd sinds het begin van het seizoen bij het Aston Martin-team. Met 6 podiumplaatsen in 8 Grand Prix-races staat hij op de 3e plaats in het algemeen klassement, slechts 9 punten achter op Sergio Pérez.

In Canada kreeg Alonso te maken met oververhitte remmen en kon hij daardoor geen druk uitoefenen op Verstappen. Hij gaf echter aan aan het einde van de race dat hij klaar was om de Nederlandse coureur aan te vallen, dus het belooft een interessante strijd te worden tussen deze twee coureurs in Oostenrijk. Alonso heeft een quotering van 9.00 om daar te zegevieren.

Winnaars van de vorige edities:

2022: Charles Leclerc (Ferrari)

2021: Verstappen (Red Bull)

2020 Bottas (Mercedes)

2019 Verstappen (Red Bull)

2018 Verstappen (Red Bull)

2017 Bottas (Mercedes)

Toon andere wedopties

X