Canadese GP-voorspelling en wedstrijdkansen | Formule 1
Canadese GP-voorspelling en wedstrijdkansen | Formule 1

F1 Canada: Max Verstappen wil zijn leidersplaats verstevigen

Odds op: 14/06/2022

De Formule 1 reist dit weekend naar het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal voor de Grand Prix van Canada in 2023. De Grand Prix van Canada is een van de oudste GP’s van de Formule 1 die sinds 1967 elk jaar op de kalender heeft gestaan. De enige twee uitzonderingen waren de twee Covid-jaren (2020 en 2021).

Het circuit heeft een lengte van 4.361 km voor in totaal 70 ronden. Er zullen twee DRS-zones beschikbaar zijn op het circuit.

Wedden op de F1 GP van Canada, Max Verstappen is torenhoog favoriet in Canada.

Red Bull blijft beide kampioenschappen domineren

Dit jaar is er weinig spanning in het algemeen klassement als gevolg van de kwaliteiten van Max Verstappen aan het stuur van de RB19 boven de rest van de racers uitstijgen. Geen enkel team kan dit jaar concurreren met de pure prestaties van de twee Red Bull-bestuurders, en het talent van Verstappen achter het stuur maakt hem dit jaar onaantastbaar. De regerend wereldkampioen, Max Verstappen, is dit jaar dus in topvorm en staat met 1.36 op de lijst van favorieten om de Canadese GP te winnen.

Zijn teamgenoot Sergio Pérez staat ook goed geklasseerd met 53 punten achterstand op Verstappen en een 2e plaats, maar Red Bull lijkt de Nederlander voorrang te geven, waardoor zijn Mexicaanse tegenhanger een notering van 6.00 heeft. De laatste zal zich wel graag herstellen na 2 mislukte GP’s waar hij 16e eindigde in Monaco na een crash in Q1, en slechts 4e in Spanje, waarbij hij het podium overliet aan de Silver Arrows.

Aston Martin maakt de show

Aston Martin schept verwachtingen voor de Grand Prix van Canada. Het Britse team, dat dit seizoen tekenen van vooruitgang heeft laten zien, zorgde met Fernando Alonso en Lance Stroll al voor enkele verrassingen op de grid. Beide racers hebben bewezen in staat te zijn tot indrukwekkende uitdagingen, en de Canadese GP zou voor Aston Martin de kans kunnen zijn om deze prestaties te bevestigen door nog hoger in de klassementen te klimmen.

De Spaanse bestuurder Fernando Alonso, wiens carrière bij Aston Martin nog recent is, beheerst de technische uitdagingen van het Circuit Gilles Villeneuve goed. Door te profiteren van de verbeteringen die aan de auto zijn aangebracht en een solide teamstrategie, zou hij dit weekend voor opschudding kunnen zorgen door te streven naar een podium. Alonso profiteert van een ongeëvenaarde ervaring en een echte grinta die het team vaak in staat stelt zichzelf te overtreffen om onverwachte doelen te bereiken. Dit weekend kunnen fans van Aston Martin verwachten dat Alonso zijn vaardigheden als doorgewinterde coureur laat zien terwijl hij strijdt om de ereplaatsen. De Spanjaard staat aan 15.00 om te winnen in Canada.

Tegelijkertijd benadert Lance Stroll, de Canadese piloot van Aston Martin, zijn nationale Grand Prix met een bijzondere ambitie. Met zijn ervaring in het team en zijn kennis van het Canadese circuit, zal hij proberen te profiteren van deze troeven om punten te pakken, of zelfs te mikken op een podium voor zijn thuispubliek. Hoewel Stroll het soms moeilijk heeft gehad in de kwalificatie, wist hij een aantal spectaculaire comebacks te maken in de races. Liefhebbers van Aston Martin en lokale fans zullen hem in de gaten houden in de hoop een prestatie te zien van hun nationale coureur in deze GP die hen zo dierbaar is. Hij staat genoteerd op 101.00 voor de overwinning.

Vorige winnaars

2022: Max Verstappen

2021: /

2020: /

2019: Lewis Hamilton

2018: Sebastian Vettel

2017: Lewis Hamilton

2016: Lewis Hamilton

Toon andere wedopties

X