Grand Prix van Azerbaïdjan, Formule 1, sportweddenschappen
Grand Prix van Azerbaïdjan, Formule 1, sportweddenschappen

F1 Azerbeidzjan: Max Verstappen is opnieuw de grootste favoriet

Odds op: 26/04/2023

De Formule 1 reist dit weekend naar de stad Bakoe voor de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2023. Het Baku City Circuit heeft door de jaren heen voor een aantal memorabele races gezorgd en ook dit weekend wordt een spannende race verwacht, waarschijnlijk tussen favorieten Serges Perez en de onvermijdelijke Max Verstappen. Het circuit werd pas in 2017 voor de eerste keer gebruikt.

Geen enkele Formule 1-coureur heeft tot nu toe twee keer kunnen winnen in Bakoe, hoewel de race twee keer werd gewonnen door Mercedes (2018 en 2019) en drie keer door Red Bull (2017 en 2021 en 2022).

Wedden op de F1 GP van F1 Azerbeidzjan, Max Verstappen is de grote favoriet.

Kan Verstappen zijn leidersplaats verstevigen?

Volgens sommige analisten is het deze keer niet Verstappen, maar zijn teamgenoot Pérez die als favoriet moet worden gezien. De Mexicaan is namelijk een kei op straatcircuits en heeft al zijn Grand Prix overwinningen met Red Bull op dit type circuit behaald. Maar dat is nog niet alles, zijn track record op het Baku Street Circuit is indrukwekkend. Niet alleen was Baku de plek van zijn allereerste overwinning met Red Bull in 2021, Pérez heeft ook nog eens drie keer op het podium gestaan in zes bezoeken aan Azerbeidzjan. Alleen in 2017 kwam hij niet verder dan een zesde plaats.

Toch blijft voor ons huidig wereldkampioen Verstappen de favoriet om zijn leidersplaats te verstevigen. Hoewel straatcircuits Pérez’s specialiteit zijn, zou het natuurlijk ronduit dwaas zijn om een dubbele wereldkampioen als Verstappen af te schrijven. De Nederlander behoort momenteel tot de beste en is zonder twijfel de meest vaardige coureur op de grid.

De kans dat Verstappen wint staat aan 1.50.

Red Bull staat aan de leiding

Dit seizoen wordt tot nu toe volledig gedomineerd door Red Bull. In de eerste drie races zijn er drie overwinningen voor Red Bull geweest, waarbij regerend wereldkampioen Max Verstappen twee keer heeft gewonnen en zijn teamgenoot Sergio Pérez de andere overwinning heeft gepakt.

De ranglijst van het wereldkampioenschap wordt momenteel aangevoerd door Verstappen, met zijn teamgenoot op de tweede plaats. De signalen kunnen daarom niet duidelijker zijn voor opnieuw een dubbele overwinning van Red Bull in de kampioenschappen van dit jaar. Ook in Azerbeidzjan is Red Bull favoriet om aan het langste eind te trekken.

De kans dat Perez wint staat aan 5.50.

Vorige winnaars

2022: Max Verstappen

2021: Sergio Pérez

2020: /

2019: Valtteri Bottas

2018: Lewis Hamilton

2017: Daniel Ricciardo

Toon andere wedopties

X