Spanje (v) - Engeland (v), voetbalweddenschappen
Spanje (v) - Engeland (v), voetbalweddenschappen

Spanje (v) – Engeland (v); de kansen zijn min of meer gelijk

Odds op: 20/08/2023

Het Wereldkampioenschap Voetbal voor Vrouwen 2023 (Maori: 2023 FIFA Wāhine O Te Ao) zal de negende editie zijn van het toernooi. Voor het eerst zullen er 32 teams meedoen, terwijl er in 2019 nog 24 landen deelnamen. Het toernooi zal worden gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland, wat een geweldige kans biedt om vrouwenvoetbal verder te promoten en het naar nieuwe hoogten te brengen.In juli 2019 werd besloten om het aantal teams uit te breiden en het totale prijzengeld te verdubbelen voor deze editie, waardoor er nog meer landen kunnen deelnemen en de competitie nog spannender wordt. Met meer teams die strijden om de titel, zal dit WK voor vrouwen ongetwijfeld een spektakel van wereldklasse worden.

Wedden op Spanje (v) – Engeland (v). De noteringen zijn in het voordeel van Engeland.

Een adembenemende Europese krachtmeting nadert haar climax in de finale van het Wereldkampioenschap voor Vrouwen. In dit historische duel staan Spanje en Engeland tegenover elkaar, beiden vastberaden om de felbegeerde titel te bemachtigen. Spanje, hoewel nieuw op dit mondiale podium, heeft indruk gemaakt met hun balbezitgeoriënteerde aanpak en technische finesse. Aan de andere kant staan de Engelse Leeuwinnen, de regerende Europese kampioenen, die met vastberadenheid en een versterkte verdediging hun weg naar de finale hebben gebaand.

De eerste finale voor Spanje

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.65.

Spanje heeft snel de harten veroverd met hun kenmerkende tiki-taka spelstijl en ultieme balbeheersing, met een bezit van gemiddeld 70% in de knock-outfase van dit toernooi. De Spaanse coach Jorge Vilda moet beslissen of hij de dynamische tienerster Salma Paralluelo vanaf het begin opstelt, of haar impact vanaf de bank laat gelden. Aan Engelse zijde is de terugkeer van de getalenteerde Lauren James een dilemma. De Leeuwinnen hebben hun defensieve formatie geoptimaliseerd en zoeken naar kansen voor snelle uitbraken.

Kan Spanje overtuigend winnen? Zet in op ‘Spanje / Spanje en win 4.33 keer je inzet terug.

Wedden op het WK voor Vrouwen doe je bij bwin

Engeland won het EK

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 2.80.

Het Engelse team, bekend als de Leeuwinnen, straalt vastberadenheid uit in hun zoektocht naar de WK-trofee. Als regerend Europees kampioenen hebben ze een ongekende drive getoond om zichzelf te overtreffen. Met een uitgekiende defensieve strategie en tactische finesse hebben ze hun weg naar de finale gebaand. De terugkeer van de getalenteerde aanvaller Lauren James voegt een extra dimensie toe aan hun aanvalsarsenaal. Coach Sarina Wiegman heeft een hecht en vastberaden team gecreëerd dat niet alleen uitblinkt in verdediging, maar ook gevaarlijk kan counteren. De Leeuwinnen zijn vastbesloten om hun Europese triomf te overstijgen en geschiedenis te schrijven als wereldkampioenen.

Krijgen we doelpunten te zien aan beide kanten? Zet in op ‘beide teams scoren’ en win 2.05 keer je inzet terug.

Wat te verwachten?

In onderlinge ontmoetingen hebben deze teams elkaar 11 keer getrotseerd sinds 2007, met een voordeel van 6 overwinningen voor Engeland, 3 gelijke spelen en 2 overwinningen voor Spanje. In de meest recente ontmoeting, tijdens het Europees kampioenschap 2022, trokken de Leeuwinnen aan het langste eind in een spannende kwartfinale die pas na verlenging werd beslist. Deze vrouwen zijn pioniers voor hun naties, want noch Spanje, noch Engeland hebben ooit een grote finale op seniorenniveau bereikt. Sarina Wiegman heeft zichzelf onderscheiden door als eerste coach twee verschillende teams naar een Wereldbekerfinale te leiden, terwijl haar Spaanse tegenhanger, de controversiële Jorge Vilda, voor het eerst een grote finale op seniorenniveau betreedt.

Toon andere wedopties

X