Standard de Liege vs. Sporting Charleroi, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen
Standard de Liege vs. Sporting Charleroi, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen

Standard – Charleroi: de Luikenaars konden een puntje pakken op Anderlecht

Odds op: 14/12/2023

De 18e speeldag in de Jupiler Pro League. Standard neemt het thuis op tegen Charleroi.

De 18e speeldag van de Jupiler Pro League belooft vuurwerk met het duel tussen Standard en Charleroi. Na een enerverend gelijkspel tegen Anderlecht staat Standard voor een nieuwe uitdaging. De ploeg vertoonde veerkracht, maar kan het die lijn doortrekken tegen Charleroi? Charleroi daarentegen leed een 1-3 nederlaag tegen koploper Union en snakt naar herstel. Beide teams willen zich tonen en zullen strijden voor de drie punten. Hoe gaan ze om met de wisselende vorm en kunnen ze hun supporters bekoren?

Wedden op Standard – Charleroi. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de thuisploeg.

Standard wil opklimmen in het klassement

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.15.

Standard komt na een spectaculaire 2-2 tegen Anderlecht de 18e speeldag in. Wilfried Kanga was opnieuw de man in vorm, met het tweede doelpunt tegen Anderlecht. De ploeg vertoonde karakter, maar miste koelbloedigheid in de afwerking. Het gelijkspel in het Lotto Park was een knappe prestatie, gezien Anderlecht thuis zelden punten laat liggen. Trainer Carl Hoefkens was tevreden over de tactische aanpak en ziet het als een stap voorwaarts in het proces van het team. De Rouches zullen na een wedstrijd zonder supporters revanche tegen Charleroi zoeken, hopend op een overwinning om zich hoger op de ranglijst te nestelen.

Thuis heeft Standard een duidelijk voordeel, met 18 overwinningen in de laatste 32 ontmoetingen. Vorig seizoen domineerde Standard beide wedstrijden tegen Charleroi, met een 3-1 overwinning thuis en een 1-0 overwinning uit.

Kan Standard de nul houden deze keer? Zet in op ‘Standard wint en Charleroi scoort niet’. Deze odd staat op 3.80.

Wedden op de Jupiler Pro League doe je bij bwin

Charleroi wil verrassen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 3.10.

Charleroi komt de 18e speeldag na een teleurstellende 1-3 thuisnederlaag tegen Union. De ploeg van trainer Mazzu leek aanvankelijk goed mee te doen, maar kon het tij niet keren. Amoura van Union speelde een hoofdrol en bezorgde Charleroi de achtste nederlaag van het seizoen. De druk neemt toe, en de ploeg moet zich herpakken om uit de degradatiezone te blijven.

Met Standard als volgende tegenstander staat Charleroi voor een zware opgave. Damien Marcq spreekt van frustratie en benadrukt het belang van hard werken. De confrontatie met Standard wordt cruciaal voor Charleroi’s streven naar herstel en het vermijden van verdere degradatiezorgen. Hoe gaan ze om met de kwaliteit van Standard en kunnen ze een positief resultaat behalen in deze belangrijke clash?

De statistieken onthullen enkele interessante feiten over de ontmoetingen tussen Standard Luik en Royal Charleroi SC. Historisch gezien is 0-0 het meest voorkomende resultaat, met maar liefst 9 wedstrijden die op deze score eindigden.

Krijgen we opnieuw geen doelpunten te zien? Zet in op ‘0-0 en win 11.00 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X