Europa Leauge, sportweddenschappen
Europa Leauge, sportweddenschappen

Voorbeschouwing 6e speeldag groepsfase Europa League

Odds op: 09/12/2023

De Europa League is terug en brengt opnieuw opwinding en spanning voor voetbalfans over de hele wereld. Er zijn acht groepen samengesteld met elk vier teams. Elke speeldag bespreken we de stand in elke groep.

Groep A:

  1. Freiburg – 12
  2. West Ham Utd – 12
  3. Olympiakos Piraeus – 4
  4. Bačka Topola – 1

In Groep A delen Freiburg en West Ham Utd momenteel de leiding met elk 12 punten na vijf speeldagen. Olympiakos Piraeus volgt met 4 punten op de derde plaats, terwijl Bačka Topola de laatste positie inneemt met slechts 1 punt. De aanstaande ontmoeting tussen Freiburg en West Ham Utd belooft beslissend te zijn voor de groepswinst, terwijl Olympiakos Piraeus vecht voor de derde plaats tegen Bačka Topola.

Groep B:

  1. Marseille – 11
  2. Brighton – 10
  3. AEK Athene – 4
  4. Ajax – 2

Marseille leidt Groep B met 11 punten, gevolgd door Brighton met 10 punten na vijf wedstrijden. AEK Athene staat op de derde plaats met 4 punten en heeft nog hoop om door te gaan, terwijl Ajax met 2 punten al uitgeschakeld is voor de Europa League. De confrontatie tussen Brighton en Marseille wordt van groot belang voor de groepswinst en de verdere plaatsing in de knockout-fase.

Groep C:

  1. Real Betis – 9
  2. Rangers FC – 8
  3. Sparta Praag – 7
  4. Aris Limassol – 4

Real Betis gaat aan kop in Groep C met 9 punten, op de voet gevolgd door Rangers FC met 8 punten. Sparta Praag staat derde met 7 punten, terwijl Aris Limassol met 4 punten de vierde plaats bezet. De strijd om de tweede plaats en het behoud van Real Betis als groepsleider zal worden bepaald door de komende wedstrijd tussen Betis en Rangers.

Groep D:

  1. Atalanta – 11
  2. Sporting Lissabon – 8
  3. Sturm Graz – 4
  4. Raków Częstochowa – 4

In Groep D staat Atalanta bovenaan met 11 punten, terwijl Sporting Lissabon met 8 punten op de tweede plaats staat. Sturm Graz en Raków Częstochowa hebben beide 4 punten en vechten om de derde plek. De confrontatie tussen Atalanta en Sporting Lissabon zal niet alleen de groepswinnaar bepalen, maar ook de verdere lotgevallen van Sturm Graz en Raków Częstochowa.

Wedden op de Europa League doe je bij bwin

Groep E:

  1. Liverpool FC – 12
  2. Toulouse – 8
  3. Union SG – 5
  4. LASK Linz – 3

Liverpool FC gaat aan kop in Groep E met 12 punten, gevolgd door Toulouse met 8 punten. Union SG staat derde met 5 punten, terwijl LASK Linz met 3 punten op de laatste plaats staat. De aanstaande wedstrijd tussen Liverpool en Union SG zal bepalen of de Brusselaars ook na de winter nog Europees voetbal spelen.

Groep F:

  1. Rennes – 12
  2. Villarreal – 10
  3. Panathinaikos – 4
  4. Maccabi Haifa – 2

Rennes leidt in Groep F met 12 punten, gevolgd door Villarreal met 10 punten. Panathinaikos staat derde met 4 punten, terwijl Maccabi Haifa de laatste plaats inneemt met 2 punten. De komende ontmoeting tussen Rennes en Villarreal zal cruciaal zijn voor de groepswinst en de positie van Panathinaikos in de groep.

Groep G:

  1. Slavia Praha – 12
  2. AS Roma – 10
  3. Servette – 5
  4. Sheriff Tiraspol – 1

Slavia Praag voert Groep G aan met 12 punten, gevolgd door AS Roma met 10 punten. Servette staat derde met 5 punten, terwijl Sheriff Tiraspol met 1 punt onderaan staat. De confrontatie tussen Slavia Praag en AS Roma zal bepalen wie de groepswinnaar wordt, terwijl Servette en Tiraspol al uitgeschakeld zijn.

Groep H:

  1. Bayer Leverkusen – 15
  2. Molde FK – 7
  3. FK Qarabag – 7
  4. BK Häcken – 0

Bayer Leverkusen domineert Groep H met 15 punten na vijf speeldagen. Molde FK en FK Qarabag strijden om de tweede plaats, beide met 7 punten. BK Häcken is al uitgeschakeld met 0 punten. De aanstaande wedstrijd tussen Molde FK en FK Qarabag zal beslissen over de tweede plaats in de groep.

Toon andere wedopties

X