volgende wedstrijd rode duivels
volgende wedstrijd rode duivels

Volgende wedstrijd Rode Duivels: wanneer speelt België?

Odds op: 27 juni

België staat voor een uitdagend pad met sterke tegenstanders als de Rode Duivels de finale willen bereiken en het EK in Berlijn willen veroveren.

De volgende wedstrijden van de Rode Duivels zijn hieronder te zien, met een druk jaar 2024 in het verschiet. Het hoogtepunt van het seizoen zal deze zomer plaatsvinden in Duitsland met weddenschappen op het EK in Duitsland, waar België een serieuze outsider is om de competitie te winnen. Eerst moet echter Frankrijk geklopt worden. Wedden op het Europees Kampioenschap doe je samen met bwin.

Europees Kampioenschap 2024

Het EK 2024 heeft een vastgesteld schema en biedt zeer interessante ontmoetingen. Bovenin, met directe uitschakelingswedstrijden, zijn Spanje-Georgië, Duitsland-Denemarken, Frankrijk-België en Portugal-Slovenië aan de orde. Onderaan in het kwart zijn wedstrijden zoals Nederland-Roemenië, Oostenrijk-Turkije, Engeland-Slowakije en Italië-Zwitserland gepland.

Analyse van het schema

Linker tabel:

  • Teams en titels: onder de teams in dit deel van het schema zijn er 10 EK-titels: Duitsland (3), Spanje (3), Frankrijk (2), Portugal (1) en Denemarken (1).
  • FIFA-ranking: volgens de FIFA-ranking omvat dit deel teams van hoog niveau: Frankrijk (2e), België (3e), Portugal (6e), Spanje (8e) en Duitsland (16e).

Rechter tabel:

  • Teams en titels: In dit gedeelte zijn er alleen drie titels: Italië (2) en Nederland (1).
  • FIFA-ranking: Hier vinden we teams zoals Engeland (5e), Nederland (7e) en Italië (10e).

Vergelijking

Hoewel het rechter deel ook sterke teams heeft, zijn er niet zoveel titels verzameld als in het linker deel van de tabel. Bovendien zijn Italië en Nederland momenteel niet in hun beste vorm.

Uitdagingen voor België

Frankrijk, Portugal, Spanje of Duitsland zijn allemaal obstakels op weg naar de finale. Het wordt niet evident om de finale te halen dus.

België heeft een moeilijk pad vanwege de sterke concurrentie. De teams van Frankrijk en Portugal behoren tot de sterkste, en tegen hen spelen in de eindfases zal een aanzienlijke uitdaging vormen. Vooral Frankrijk is volgens de bookmakers van bwin de grote favoriet om de competitie te winnen.

Boze supporters

België heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het EK 2024, maar daarmee is eigenlijk alles gezegd. De fans lieten dit merken met gefluit na de laatste wedstrijd.

Aanvoerder Kevin De Bruyne maande zijn teamgenoten daarom aan om uit de buurt van de supporters te blijven en deze niet te gaan groeten.

Enkele minuten eerder had de ploeg een korte corner genomen, dicht bij de vlag gehouden en niet geprobeerd te scoren uit een vrije trap. De bal werd uiteindelijk teruggespeeld naar keeper Koen Casteels en werd uitgefloten door het Belgische publiek.

“Er is nog een minuut te spelen, dus je wilt geen risico’s nemen,” zei De Bruyne.

Dit was niet hoe België hoopte verder te gaan, hun steun verliezend en teleurstellend in een doelpuntloos gelijkspel.

Portugal tegen Slovenië en Frankrijk tegen België

Een van deze vier landen zal naar de halve finale van het EK gaan!

Onze Rode Duivels zullen de uitdaging van Frankrijk moeten aangaan, een dat een stuk hoger ingeschat wordt dan de Belgen.

Voor de selectie van Domenico Tedesco is de wedstrijd tegen Frankrijk een belangrijke taak, aangezien Les Bleus een ervaren en getalenteerd team hebben. Een wedstrijd tegen het team van Roberto Martínez in de halve finale zal niet gemakkelijk zijn, gezien Portugal ook zijn eigen sterren en een ervaren coach heeft.

En laten we de prachtige Slovenië van Jan Oblak niet vergeten. De aanwezigheid van Jan Oblak in het doel kan een uitdaging zijn voor elk team, waardoor een wedstrijd tegen Portugal ook niet gegarandeerd is.

Schema van de Rode Duivels op het EK

1 juli om 18.00 uur: België / Frankrijk in Düsseldorf

5 juli om 21.00 uur: België / Portugal of Slovenië in Hamburg

9 juli om 21.00 uur: België / Spanje-Georgië of Duitsland-Denemarken in München

14 juli om 21.00 uur: EK-finale in Berlijn

Geselecteerde spelers voor het EK 2024

Keepers: Matz Sels (Nottingham Forest), Koen Casteels (Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton)

Verdedigers: Wout Faes (Leicester), Timothy Castagne (Fulham), Arthur Theate (Rennes), Jan Vertonghen (Anderlecht), Axel Witsel (Atletico Madrid), Zeno Debast (Anderlecht), Thomas Meunier (Trabzonspor), Maxim De Cuyper (Club Brugge)

Middenvelders: Aster Vranckx (Wolfsburg), Youri Tielemans (Aston Villa), Orel Mangala (Lyon), Kevin De Bruyne (Manchester City), Arthur Vermeeren (Atletico Madrid), Amadou Onana (Everton)

Aanvallers: Romelu Lukaku (Roma), Charles De Ketelaere (Atalanta), Jeremy Doku (Manchester City), Loïs Openda (Leipzig), Leandro Trossard (Arsenal), Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Dodi Lukebakio (Sevilla), Yannick Carrasco (Al-Shabab)

België’s wedstrijden in de Nations League 2024:

Voor de start is België ingedeeld in groep 2 van Liga A met sterke tegenstanders. Ze zullen meteen hun niveau moeten laten zien en de drie punten pakken tegen Israël thuis op de eerste dag, gevolgd door een dubbele confrontatie tegen Frankrijk en Italië.

6 september 2024 om 20.45 uur: België vs Israël

9 september 2024 om 20.45 uur: Frankrijk vs België

10 oktober 2024 om 20.45 uur: Italië vs België

14 oktober 2024 om 20.45 uur: België vs Frankrijk

14 november 2024 om 20.45 uur: België vs Italië

17 november 2024 om 20.45 uur: Israël vs België

Bonus: Wanneer speelt België Onder-21?

Hier is het schema voor België Onder-21 in 2024. Alleen de winnaar van de groep kwalificeert zich automatisch voor het EK Onder-21, en op dit moment staat België gelijk in punten met Schotland, maar drie punten achter Spanje.

De jonge Duivels leden met name een 0-2 nederlaag thuis tegen Schotland voordat ze de punten deelden met Spanje met een gelijkspel van 1-1. De nieuwe nederlaag op 23 maart met 1-0 in Spanje plaatst de Diablotins in een zeer moeilijke positie voor de rest van de competitie.

Kwalificatie voor het EK Onder-21:

9 september 2024 om 16.00 uur: Kazachstan O21 vs België O21

10 oktober 2024 om 16.00 uur: Schotland O21 vs België O21

14 oktober 2024 om 16.00 uur: België O21 vs Hongarije O21

Toon andere wedopties

X