Hoffenheim-Bayern München (Bundesliga)
Hoffenheim-Bayern München (Bundesliga)

Transfers zomermercato 2020: wat kunnen we verwachten?

Odds op: 27/08/2020

Einde transferperiode: 06/10/2020

Elke transferperiode doen er zich enkele onverwachte transfers voor die schijnbaar uit het niets opduiken en aantonen dat ongeveer alles kan gebeuren in de wereld van het professioneel voetbal. Deze zomer was het de Argentijnse superster Lionel Messi die de wereld verraste met zijn aankondiging dat hij na 20 jaar Barcelona wil gaan verlaten.

Welke spraakmakende transfers mogen we nog verwachten deze zomer? De UEFA heeft geadviseerd om de zomertransferperiode 2020 uiterlijk op 5 oktober om middernacht te sluiten. Wij pikten 5 spelers uit en speculeren naar welke club ze deze zomer nog kunnen verhuizen.

Paul Pogba

Paul Pogba lijkt met Bruno Fernandes eindelijk zijn maatje te hebben gevonden op het middenveld van Manchester United. Toch is het nog niet zeker dat de Fransman ook volgend jaar op Old Trafford te zien zal zijn. Alhoewel United aanstuurt op een nieuw contract voor de wereldkampioen van 2018 is er ook een kans dat hij naar een andere club verhuist deze zomer. Pogba wordt ook deze zomer opnieuw gelinkt aan het Real Madrid (3.00) van Zinedine Zidane en zijn voormalige club Juventus (3.00). Ook Champions League-finalist PSG (7.00) en Barcelona (11.00) houden zijn situatie in Manchester in de gaten.

Gareth Bale

De ster van de Welshe nationale ploeg Gareth Bale wordt al een tijdje naar de uitgang geduwd bij Real Madrid. De rechterflankspeler heeft geen plaats meer in het team van Zinedine Zidane en zit meestal op de bank bij Los Blancos. De speler met 83 caps bij Wales is echter grootverdiener bij Real en wil alleen vertrekken als hij hetzelfde kan verdienen bij een andere club. Newcastle (26.00) word deze zomer mogelijk overgenomen door investeerders uit Saoedi-Arabië en die willen met Bale een grote vis naar St. James’ Park brengen. De kans dat deze overname doorgaat wordt echter kleiner en kleiner naargelang de competitiestart nadert. Daarnaast behoort een overgang naar Man United (7.00), een club uit de MLS (11.00) en ex-club Tottenham (2.50) ook tot de mogelijkheden.

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé is op dit moment de speler met de hoogste marktwaarde in de wereld en elke Europese topclub zou de “snelste voetballer op aarde” graag in zijn team opnemen. Alhoewel de Fransman heeft aangegeven nog minstens een jaar in Parijs te willen blijven is het niet uitgesloten dat hij al deze zomer vertrekt naar een grotere competitie dan de Franse. Real Madrid (6.00) is zijn favoriete club en heeft de grootste kans om de nog steeds maar 21-jarige te kunnen aantrekken. Ook Liverpool (7.00), Barcelona (17.00) en Man City (21.00) zijn geïnteresseerde partijen om de Franse stervoetaller aan te trekken.

Moussa Dembele

Moussa Dembele maakte vorig seizoen 24 doelpunten in 46 wedstrijden, in alle competities samen. De voormalige Celtic-spits scoorde ondermeertwee keer tegen Manchester City waardoor Olympique de halve finale tegen Bayern Munich mocht spelen. De nog steeds maar 24-jarige spits heeft door zijn knappe prestaties heel wat interesse opgewekt bij de Europese topclubs. Man United (3.00) en Chelsea (5.00) zijn de grootste kanshebbers om de Franse jeugdinternational deze zomer naar de Premier League te brengen. Daarnaast tonen ook Man City (7.00), Inter (7.00) en Juventus (11.00) interesse in de aanvaller.

Luka Jovic

Luka Jovic werd vorige zomer door Real Madrid van Eintracht Frankfurt overgenomen voor 60 miljoen Euro. De Servische international kwam echter slechts 2 keer tot scoren in 27 wedstrijden en mag daarom op zoek naar een nieuwe club deze zomer, op huurbasis of definitief. Als we de transfergeruchten mogen geloven dan ligt de toekomst van de 22-jarige spits in de Serie A. Italiaanse topclubs AC Milan (5.00), Napoli (5.00) en Inter (7.00) lijken namelijk wel iets te zien in de aanvaller. Ook Tottenham (7.00) en Juventus (11.00) zijn kanshebbers om de speler deze zomer (voor een jaartje) over te nemen.

Toon andere wedopties

X