Hoe begin je op de juiste voet in FIFA 22?
Hoe begin je op de juiste voet in FIFA 22?

Hoe begin je op de juiste voet in FIFA 22?

Nu FIFA 22 wereldwijd is gelanceerd, is het dilemma waar de meeste spelers mee bezig zijn als ze de game voor het eerst opstarten, hoe ze de beste startersselectie in Ultimate Team kunnen samenstellen.

Met een beperkt aantal munten, zal de truc zijn om goedkope, concurrerende kaarten te vinden totdat de betere betaalbaar worden.

Hier hebben we gekeken naar drie verschillende manieren waarop spelers een vroege voorsprong op hun rivalen kunnen krijgen.

Koop in de juiste competities

Weten hoe gouden spelers zijn verdeeld over de verschillende competities van FIFA 22 is handig bij het zoeken naar een goede startersselectie. Teamgeest is de sleutel in Ultimate Team en de gemakkelijkste manier om de maximale rating te behalen, is door een team op te bouwen rond spelers die uit dezelfde competitie komen.

De Premier League loopt niet verrassend voorop met 338 gouden kaarten, dus dit is de voor de hand liggende optie voor spelers om op koopjes te jagen. Deze competitie bevat ook de meest gewaardeerde oplossingen voor de problematische rechtervleugelpositie, waarbij drie van de zes rechtszijdige middenvelders met een score van 85 of hoger in Engeland spelen.

De populariteit van de Engelse eerste klasse heeft echter de neiging om de prijzen op te drijven, dus het is de moeite waard om enkele van de minder prestigieuze competities te overwegen waar hetzelfde niveau van talent voor minder geld kan worden verworven.

De Bundesliga en de Ligue 1 hebben elk meer dan 180 gouden kaarten om uit te kiezen, maar zelfs de 79 die beschikbaar zijn in de Liga Portugal Bwin of de 61 in de Turkse Süper Lig kunnen je aan het begin van het spel een paar weken helpen.

Vind goedkope alternatieven voor de beste kaarten

Het is de droom van elke FUT-speler om vroeg in het spel een ster te pakken te krijgen, maar het is voor de meesten van ons onmogelijk om een van de best beoordeelde kaarten van het spel te bemachtigen. Een zorgvuldig onderzoek van de kenmerken in het spel kan echter betaalbare alternatieven aan het licht brengen die vergelijkbare kwaliteiten hebben.

De Braziliaanse spits Ronaldo is bijvoorbeeld de beste die beschikbaar is op zijn positie, maar er zijn negen andere iconen – zoals Kenny Dalglish en Samuel Eto’o – die minstens 88 scoren op alle kenmerken waar R9 minstens 90 scoort.

Er zijn ook tal van kaarten met een gouden rating die een rating van minimaal 80 hebben in deze categorieën. Denk bijvoorbeeld aan Angel Correa van Atletico Madrid en Levante’s Luis Morales, die beide vrij betaalbaar zijn aan het begin van het spel.

Een ander icoon dat elke FUT-selectie beter maakt, is Ruud Gullit. De Nederlandse legende is een van de beste allrounders in het spel en de term “Gullit Gang” wordt veel gebruikt om elke kaart te beschrijven die een score van ten minste 80 heeft in alle zes van de face stats.

Dit jaar werd de basiskaart van Leon Goretzka de eerste in zijn soort die lid werd van deze exclusieve club. Hoewel aanzienlijk goedkoper dan Gullit, zal de gemiddelde FIFA speler de Bayern-middenvelder niet meteen kunnen betalen, maar goedkopere opties zoals Mateus Uribe en Daniel Wass kunnen soortgelijk werk doen in een startersselectie.

Aan de achterkant is er geen grotere kolos dan Paolo Maldini, die de enige kaart heeft die minstens 80 scoort voor zowel de tempo-eigenschappen en minstens 90 voor alle vijf de defensieve statistieken.

PSG-koppel Marquinhos en Pascal Kimpembe komen in de buurt van de Italiaanse legende aan het begin van FIFA 22, maar Benfica’s Lucas Verissimo – een voorbeeld van een koopje van de Liga Portugal Bwin – kan een meer voordelige aankoop zijn voor de prijsbewuste speler.

Ruil je weg naar een beter team

Het hart van Ultimate Team is de transfermarkt, die een hele gemeenschap van handelaren heeft voortgebracht. Er is een schat aan verschillende handelsstrategieën beschikbaar maar ze komen allemaal neer op het verschil tussen vraag en aanbod.

Simpel gezegd, als er veel vraag is naar een kaart of er weinig aanbod is, zal de FIFA 22-prijs stijgen, terwijl ongewenste of overvloedige kaarten hun prijzen zullen zien dalen. Hoewel er veel factoren zijn die de beschikbaarheid en wenselijkheid van een kaart kunnen beïnvloeden, zijn de beste tijden om te kopen en verkopen de wekelijkse cyclus.

Het vrijgeven van beloningen in de vorm van pakketten zorgt er meestal voor dat spelers hun ongewenste kaarten tegelijkertijd verkopen, de markt overspoelen en de prijzen doen dalen. Dit gebeurt op een maandagochtend wanneer Squad Battles-beloningen worden vrijgegeven en opnieuw op donderdag wanneer de wekelijkse Division Rivals-beloningen verschijnen, dus dit zijn beide goede tijden om in te kopen.

FUT Champions-beloningen worden dit jaar niet meer vrijgegeven naast de Division Rivals-beloningen; in plaats daarvan kunnen spelers ze claimen wanneer ze hun toegewezen finalewedstrijden beëindigen. Dit zal meestal op een zondag zijn, wanneer spelers ook kunnen besluiten om enkele van de duurdere kaarten die ze gebruikten te verkopen, dus houd het weekend in de gaten voor koopjes.

De release van het Team van de Week op woensdagavond genereert een nieuwe cyclus voor handelaren om te volgen. De basiskaart van een voetballer raakt uit de pakjes terwijl ze in het Team van de Week zitten, dus iedereen die kan anticiperen en gouden kaarten kan inslaan die populair zijn in het spel of in SBC-oplossingen, kan ze verkopen voor winst wanneer de voorraad slinkt.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X