Cercle Brugge - KV Mechelen (Jupiler Pro League)
Charleroi - Zulte-Waregem (JPL)

Wie wint de Africa Cup 2021?

Odds op: 28/01/2022

Van 9 januari 2022 tot en met 6 februari 2022 vindt in Kameroen de 33e Africa Cup of Nations plaats. De beste landen in Afrika nemen het tegen elkaar op, waarbij Algerije de titel verdedigt die het in 2019 won.

Aan dit toernooi nemen 24 landen deel. Het is pas de tweede keer dat zoveel landen deelnemen aan het eindtoernooi. Om je vertrouwd te maken met het toernooi en om de beste weddenschappen voor te bereiden, vind je hieronder onze presentatie van de grootste kanshebbers.

Nog slechts 8 teams blijven over in de kwartfinales. Wie zijn de favorieten op de Africa Cup (uitgestelde editie van 2021)? Ontdek al ons advies en de odds voor de 2022 Africa Cup of Nations.

Senegal is de grote favoriet

Senegal bereikte de finale in 2019 en wil het tijdens deze editie nog beter doen. Ze doen het op dit moment heel goed in hun kwalificatiegroep voor het WK en willen die goede vorm ook tonen op de Africa Cup. Het team zat in een groep bestaande uit Zimbabwe, Guinee en Malawi. Senegal pakte de groepswinst, schakelde in de 1/8ste finale Kaapverdië uit en mag het daarom opnemen tegen Equatoriaal-Guinea, een haalbare kaart voor de kampioen van 2019.

Het team bestaat uit geweldige spelers uit Europa, waaronder Sadio Mané en Edouard Mendy, door sommigen beschouwd als de beste keeper ter wereld op dit moment, en Kalidou Koulibaly van Napoli en Idrissa Gueye van PSG, en wordt daarom als de grote favoriet voor eindwinst beschouwd.

De kans dat Senegal de Africa Cup wint staat op 3.25.

Kameroen is de grootste outsider

Kameroen speelt in eigen land en heeft zo het thuisvoordeel. Het team won de Africa Cup in 2017 verrassend, toen met Hugo Broos als trainer. Ook Kameroen pakte groepswinst in een groep met Burkina Faso, Kaapverdië en Ethiopië. In de kwartfinales nemen de Kameroeners het op tegen Gambia, dat Guinea uitschakelde in de 1/8ste finales. Kameroen schakelde zelf verrassing Comoros uit.

De kans dat Kameroen de Africa Cup wint staat op 4.00.

Marokko won het toernooi de laatste keer in 1976

De laatste keer dat Marokko de Africa Cup of Nations kon winnen dateert ondertussen al van 1976, veel te lang voor een voetballand als Marokko. The Atlas Lions pakten groepswinst in een groep met Gabon, Comoros en Ghana en in de 1/8ste finales schakelde het team Malawi uit. Naast Hakimi van PSG heeft het Noord-Afrikaanse land geen echte topspelers, maar toch mag Marokko als één van de outsiders worden beschouwd.

De kans dat Marokko de Africa Cup wint staat op 5.00.

Egypte met Mo Salah

Mo Salah is de onbetwiste ster van het Egyptische team en wil na prijzen te hebben gewonnen met Liverpool ook de Africa Cup winnen. Egypte pakte de tweede plaats in een groep met Nigeria (groepswinnaar), Sudan en Guinea-Bissau. Nigeria pakte groepswinst maar werd in de 1/8ste finales verrassend uitgeschakeld door Tunesië. Naast Mo Salah zitten er geen echte sterspelers in het team van Egypte en de vraag is of de 29-jarige spits zijn land in zijn eentje naar de titel kan leiden. In de 1/8ste finales schakelden de Egyptenaren Ivoorkust uit na penalty’s en in de kwartfinales neemt het team het opnieuw op tegen een sterke tegenstander: Marokko.

De kans dat Egypte de Africa Cup wint staat op 6.00.

Laatste winnaars

2019 – Algerije

2017 – Kameroen

2015 – Ivoorkust

2013 – Nigeria

2012 – Zambia

2010 – Egypte

Toon andere wedopties

X