Newcastle - Arsenal, Premier League, voetbalweddenschappen
Newcastle - Arsenal, Premier League, voetbalweddenschappen

Newcastle – Arsenal: Arsenal moet winnen om in de titelstrijd te blijven

Odds op: 04/05/2023

De 35e speeldag van de Premier League. Newcastle United neemt het thuis op tegen Arsenal. Arsenal staat op de tweede plaats en Newcastle staat op de derde plaats in het klassement.

Een analyse van de laatste 6 onderlinge ontmoetingen tussen Newcastle United en Arsenal laat zien dat Newcastle United slechts 1 keer heeft weten te winnen, terwijl Arsenal er 4 keer met de overwinning vandoor ging. Er was slechts 1 wedstrijd die eindigde in een gelijkspel. Arsenal heeft een duidelijke voorsprong in de onderlinge confrontaties en zal met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet gaan.

Wedden op Newcastle – Arsenal. De noteringen zijn min of meer in evenwicht.

Newcastle United pakte 9 op 9

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.50.

Newcastle won op de vorige speeldag met 3-1 thuis tegen degradatiekandidaat Southampton. In die wedstrijd behaalde Newcastle United 64% balbezit en 22 doelpogingen met 5 op doel. De thuisploeg creëerde dus heel wat kansen, maar kon toch te weinig op doel besluiten. The Magpies scoren makkelijk doelpunten dit seizoen, maar krijgen wel vaak tegendoelpunten tegen.

Het is de laatste tijd niet vaak voorgekomen dat Newcastle United de nul heeft weten te houden. De harde realiteit is dat Newcastle United er niet in geslaagd is om tegenstanders in hun laatste 6 wedstrijden van scoren af te houden, waarbij ze in totaal 8 doelpunten moesten incasseren. Dit is een zorgwekkende trend voor de verdediging van Newcastle United en het is duidelijk dat er werk aan de winkel is om deze kwetsbaarheid op het veld aan te pakken. Het team zal er alles aan moeten doen om weer de stabiliteit te vinden die hen eerder in het seizoen kenmerkte.

Thuis tegen Arsenal is het team lichtjes favoriet. Zet daarom in op ‘Newcastle wint en beide teams scoren’. Deze odd staat op 4.00.

Arsenal droomt nog van de landstitel

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 2.60.

Arsenal on op speeldag 34 met 3-1 thuis tegen Chelsea en kon zich zo herpakken na de teleurstellende 4-1 nederlaag op het veld van rechtstreeks concurrent Manchester City. Tijdens die wedstrijd had Arsenal 55% van het balbezit en nam het team 16 keer het doel onder vuur, waarvan er 10 op doel waren gericht. Martin Ødegaard wist tweemaal te scoren voor Arsenal in de 18e en 31e minuut. Gabriel Jesus voegde daar nog een doelpunt aan toe in de 34e minuut.

Arsenal weet makkelijk te scoren, maar krijgt ook makkelijk doelpunten tegen. In de laatste zes wedstrijden heeft Arsenal in totaal 15 doelpunten gescoord. Het team heeft elke wedstrijd weten te scoren in deze reeks van zes. Echter hebben ze in diezelfde periode ook maar liefst 13 doelpunten tegen gekregen. Dit laat zien dat het team zich op het gebied van verdediging moet verbeteren.

Arsenal droomt nog van de landstitel, maar moet dan waarschijnlijk een perfecte reeks neerzetten en hopen op puntenverlies van Man City. The Gunners zullen volop voor de aanval moeten kiezen op het veld van Newcastle. Zet daarom in op ‘beide teams scoren’ en win 1.52 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X