De noteringen van Benfica-Braga zijn duidelijk ten voordele van de thuisploeg.
De noteringen van Benfica-Braga zijn duidelijk ten voordele van de thuisploeg.

Benfica – Braga: een nek-aan-nekwedstrijd

Odds op: 20/12/2018

Stadion: Estadio do Sport Lisboa e Benfica

Datum en uur: 23/12/18 – 18:30

TV: /

14de speeldag in de Portugese eerste klasse. Porto staat na 13 speeldagen aan de leiding met 33 punten. Sporting telt er 31. Braga (30 punten) komt op de 3de plaats te staan, net voor zijn tegenstander van de dag: Benfica (29 punten).

De noteringen van Benfica-Braga zijn duidelijk ten voordele van de thuisploeg.

Wed op Benfica, de favoriet

De odd voor een overwinning van Benfica staat op 1.62.

Vanaf seizoen 2013/2014 werd Benfica vier maal op een rij tot kampioen gekroond in de Portugese eerste klasse. Vorig seizoen kwam Porto terug aan de macht. Als gevolg van deze tweede positie kwalificeerde Benfica zich dus niet rechtsreeks voor de Champions League maar moest de ploeg meedoen aan de voorrondes. Gelukkig stootte Benfica toch door naar de groepsfase. Daar waren Bayern München en Ajax een maatje te groot voor de Portugese topclub. Nu dat ze uitgeschakeld zijn kunnen de spelers zich volop concentreren op de Portugese competities. In de Liga NOS won Benfica 9 wedstrijden op 13 (2 draws en 2 nederlagen).

De ploeg zit nu aan 6 opeenvolgende overwinningen (alle competities samen). 3 van de 4 laatste onderlinge duels werden gewonnen door Benfica.

Benfica won zijn vier laatste wedstrijden allemaal met 1-0. Wed op een 1-0 overwinning van Benfica en vermenigvuldig jouw inzet met 7.00

Kies voor een onverwachte overwinning van Braga

De odd voor een overwinning van Braga staat op 5.25.

In seizoen 2016/2017 eindigde Braga op de 5de plaats. Het seizoen daarachter werd de club 4de. Momenteel staan ze op een mooie 3de positie. De prestaties van de ploeg zijn sinds het begin van het seizoen zeer indrukwekkend. Op één uitzondering na won Braga absoluut al zijn wedstrijden sinds de maand juli. Enkel Porto kon de ploeg verslaan (1-0 thuisoverwinning). Sinds hun eerste onderlinge duel (in 2002) speelden beide ploegen maar liefst 40 keer tegen elkaar. Benfica won 24 wedstrijden, Braga won er 8.

Op dit moment lijkt Braga wel minstens even sterk te zijn als zijn tegenstander. Braga won zijn twee laatste wedstrijden op verplaatsing met 0-1. Wed op een 0-1 overwinning van Braga en vermenigvuldig jouw inzet met 13.50.

Overzicht van de uitslagen

Laatste uitslagen :

CDC Montalegre 0-1 Benfica

Vitoria Setubal 0-1 Braga

Laatste ontmoetingen :

Braga 1-3 Benfica

Benfica 1-1 Braga

Benfica 3-1 Braga

Braga 0-1 Benfica

Toon andere wedopties

X