Duitsland - Schotland, EK 2024, voetbalweddenschappen
Duitsland - Schotland, EK 2024, voetbalweddenschappen

Duitsland – Schotland: kunnen de Duitsers hun openingsmatch winnen?

Odds op: 8 juni

De eerste speeldag in Groep A van het EK 2024 in Duitsland. Duitsland neemt het thuis op tegen Schotland.

Op 14 juni 2024 begint het EK 2024 in Duitsland met de openingswedstrijd tussen gastland Duitsland en Schotland in de Fußball Arena München. Als gastland hoefde Duitsland niet deel te nemen aan de kwalificatierondes, maar heeft het de afgelopen 18 maanden talloze oefenwedstrijden gespeeld om momentum op te bouwen richting het toernooi. Schotland plaatste zich als tweede in Groep A tijdens de kwalificatie, waarbij het slechts één van hun acht wedstrijden verloor (uit tegen Spanje). Deze ontmoeting belooft een interessante strijd te worden tussen een traditioneel sterke grootmacht en een ambitieuze underdog.

Wedden op Duitsland – Schotland. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Duitsers.

Duitsland speelt in eigen land

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.27.

Duitsland zal enigszins tevreden zijn geweest met hun loting in december, maar er zijn nog steeds enkele obstakels in Groep A. Het eerste komt in de openingswedstrijd, waar Schotland zal proberen het feestje te verstoren. Duitsland zal op volle kracht willen starten en kan rekenen op de steun van het enthousiaste München-publiek.

De laatste teamnieuwtjes geven een positieve kijk op de Duitse ploeg. Er is sprake van een opleving van Duitse spelers in de laatste helft van het binnenlandse seizoen, met Florian Wirtz die terugkeert van een blessure en direct zijn vorm hervindt, en Kai Havertz die zich ontpopt als een echte matchwinner voor Arsenal. Julian Nagelsmann heeft volop aanvallende opties en zal een manier moeten vinden om het beste uit zijn jongere spelers te halen.

Het succes van Duitsland in hun openingswedstrijd kan goed afhangen van hoe goed ze omgaan met de Schotse pressie op het middenveld. Als ze dat obstakel kunnen overwinnen, hebben ze zeker de aanvallende spelers die in staat zijn om de Schotse verdediging te doorbreken. De vorm van Leroy Sané en zijn samenwerking met Wirtz en Havertz zal cruciaal zijn voor de Duitse aanvalskracht.

Schotland wil verrassen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 11.00.

Schotland heeft misschien niet de bekende namen op sleutelposities die hun tegenstanders op 14 juni zullen hebben, maar er is een zekere industriële werklust en samenhorigheid die het team van Steve Clarke goed van pas kan komen. Spelers zoals Scott McTominay, die mogelijk wordt ingeschakeld om een dreiging voor doel te vormen, en John McGinn zullen het niet gemakkelijk opgeven. Het team mist echter een echte doelpuntenmaker. Lyndon Dykes en Che Adams zullen strijden om de spitspositie deze zomer, maar geen van beiden heeft zich echt consistent bewezen op internationaal niveau.

De laatste keer dat deze twee landen elkaar ontmoetten was in de klassieke ontmoeting in Hampden Park in 2015. Duitsland kwam als winnaar uit de bus in die wedstrijd, iets dat de norm is geworden in de afgelopen jaren met de DFB-ploeg die de laatste drie keer dat deze teams het veld betraden als winnaar uit de strijd kwam. Schotland heeft echter laten zien dat het een veerkrachtig team is en zal niet zonder slag of stoot ten onder gaan. De Schotten zullen proberen hun tegenstanders te verrassen en een solide start te maken in wat een zwaar toernooi voor hen belooft te worden.

Overzicht onderlinge duels

  • 7 september 2015: Schotland 2-3 Duitsland
  • 7 september 2014: Duitsland 2-1 Schotland
  • 10 september 2003: Duitsland 2-1 Schotland
  • 7 juni 2003: Schotland 1-1 Duitsland

Toon andere wedopties

X