Spanje - Kroatië, EK 2024, voetbalweddenschappen
Spanje - Kroatië, EK 2024, voetbalweddenschappen

Spanje – Kroatië: welk team begint in de Groep des Doods?

Odds op: 9 juni

De eerste speeldag in Groep B van het EK 2024 in Duitsland. Spanje neemt het thuis op tegen Kroatië.

Op de eerste speeldag van Groep B in het EK 2024 in Duitsland neemt Spanje het thuis op tegen Kroatië. Beide teams staan te popelen om een goede start te maken in het toernooi en deze clash belooft een spannende wedstrijd te worden.

Wedden op Spanje – Kroatië. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Spanjaarden.

Spanje heeft een jong team

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.80.

Spanje komt deze wedstrijd binnen met een mix van ervaren spelers en opkomend talent. Alvaro Morata, met zijn hernieuwde vorm, is een gevaarlijke aanvaller, terwijl jonge talenten zoals Lamine Yamal voor extra dynamiek zorgen. Ondanks de afwezigheid van Gavi vanwege een blessure, blijft het middenveld sterk met spelers als Rodri, die onmiskenbaar een cruciale rol speelt. Verdedigend gezien kunnen ze rekenen op Dani Carvajal en Aymeric Laporte om de achterhoede te versterken. Spanje won in zijn laatste vriendschappelijke wedstrijd met 5-1 van Noord-Ierland en kende zo een goede generale repetitie.

Tijdens de kwalificaties voor het EK 2024 eindigde Spanje bovenaan in Groep A, met slechts één enkele nederlaag tegen Schotland. Ze herstelden zich echter sterk en toonden hun dominantie. Het team moet vooral focussen op het beheersen van het middenveld, aangezien Kroatië daar sterke spelers heeft. Met slechts twee spelers met meer dan 50 caps (Jesús Navas en Morata), hangt veel af van de jongere generatie om hun stempel te drukken in dit toernooi.

Kroatië vertrouwt nog steeds op ervaring

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 4.50.

Kroatië, onder leiding van Zlatko Dalić, heeft zich ontwikkeld tot een straffe toernooideelnemer. Hun recente prestatie in de Nations League, waar ze Spanje frustreerden en uiteindelijk pas verloren na strafschoppen, getuigt van hun veerkracht en vermogen om tegen topteams te concurreren. Kroatië eindigde als tweede in Groep D van de kwalificaties, net achter Turkije, en kende een solide campagne ondanks enkele tegenslagen tegen Wales.

De Kroatische selectie is doordrenkt met ervaring, met spelers zoals Luka Modrić, Marcelo Brozović en Mateo Kovačić die de ruggengraat van het team vormen. Modrić, hoewel bijna 39 jaar oud, blijft een cruciale speler die het spel dicteert vanuit het middenveld. Aanvallend kunnen ze rekenen op Andrej Kramarić, de topscorer van hun kwalificatiegroep, om de doelpunten te leveren. Verdedigend gezien biedt Joško Gvardiol de nodige stabiliteit.

Kroatië heeft een rijke geschiedenis van intense wedstrijden tegen Spanje, waaronder twee eerdere ontmoetingen op het EK. Hoewel Spanje een voorsprong heeft in de onderlinge resultaten, heeft Kroatië bewezen dat ze in staat zijn om weerstand te bieden en zelfs te verrassen. Hun sterke middenveld en veerkrachtige verdediging zullen cruciaal zijn om de aanvallende dreiging van Spanje te neutraliseren.

Overzicht onderlinge duels

  • 28 juni 2021: Kroatië 3-5 Spanje
  • 15 november 2018: Kroatië 3-2 Spanje
  • 11 september 2018: Spanje 6-0 Kroatië
  • 21 juni 2016: Kroatië 2-1 Spanje

Toon andere wedopties

X