FC Porto – Liverpool: kan Porto de 2-0 achterstand nog ophalen?

Odds op: 12/04/2019

Stadion: Estádio do Dragão

Datum en uur: 17/04/19 – 21:00

TV: Proximus TV

Terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League. FC Porto neemt het thuis op tegen Liverpool. In de heenronde werd het 2-0.

De noteringen van Porto – Liverpool zijn duidelijk in het voordeel van de Reds.

Zet jouw geld in op FC Porto

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 3.70.

Porto schakelde AS Roma uit in de vorige ronde. In de heenmatch won de Italiaanse club nochtans met 2-1. De terugmatch eindigde op exact dezelfde score en er kwamen dus verlengingen. Pas in de 117de minuut kreeg Porto een penalty toegewezen. Flankverdediger Telles trapte hem binnen en hij haalde zo de kwalificatie binnen voor de Portugezen.

In de heenronde van de kwartfinales won Liverpool met 2-0 van FC Porto. Het team van Sérgio Conceição kwam in Anfield vlug op achterstand na een afgeweken bal in de 4de minuut. In de 26ste minuut maakte Firmino er 2-0 van.

FC Porto won in zijn geschiedenis al twee keer de Champions League, maar de laatste keer dateert al van 2003/04. De Draken moeten minstens twee keer scoren in de terugronde om opnieuw verlengingen af te dwingen. Het team zal dus volop voor de aanval kiezen. Zet daarom in op beide teams scoren en win 1.80 keer jouw inzet terug.

Wed op de Reds

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 1.33.

In de 1/8ste finales speelde Liverpool tegen Bayern München. De heenmatch eindigde op een 0-0 gelijkspel. In Duitsland versloegen de Reds Bayern met 1-3. De ploeg uit de Premier League had nochtans slechts 41% balbezit in deze wedstrijd. Sadio Mané (tweemaal) en Virgil Van Dijk scoorden de goals voor Liverpool.

Liverpool verloor geen enkele match sinds 7 januari (alle competities samen). In eigen stadion verloren ze zelfs niet meer sinds september en de EFL Cup wedstrijd tegen Chelsea (1-2). Het team van Jürgen Klopp is dus goed in vorm.

Vorig seizoen raakten de Reds tot in de finale van de Champions League. Het team werd toen uitgeschakeld door Real Madrid na twee grote flaters van doelman Karius. Liverpool wil daarom een herkansing dit seizoen en Porto uitschakelen is een eerste stap richting de finale.

Wed op ‘Liverpool leidt aan de rust en wint de wedstrijd’. Deze odd staat op 3.40.