Premier League: welk land is er het best vertegenwoordigd?
Ferrari Formule 1 auto

Premier League: welk land is er het best vertegenwoordigd?

Vorig jaar waren zowel de finalisten van de Champions League als die van de Europa League Premier League-ploegen. De Premier League wordt volgens vele voetballiefhebbers als de beste nationale voetbalcompetitie ter wereld beschouwd. Wij zochten uit welke landen het best vertegenwoordigd worden in deze topcompetitie.

Helemaal bovenaan deze ranking vinden we – het zal geen verrassing zijn – de Engelsen terug. Met 59 213 gespeelde minuten dit seizoen (tot nu toe) hebben ze een ruime voorsprong op alle andere landen. Schotland, een ander deel van het Verenigd Koninkrijk, staat op de zesde plek.

De Fransen, die geleid worden door spelers als Kanté en Pogba, komen op de tweede plaats te staan. Tot nu toe stonden ze samen 13 181 minuten op het veld. Dat komt neer op 7,72% van het totaal aantal speelminuten. De Fransen worden van dichtbij gevolgd door de Spanjaarden, die zich zeker niet hoeven te schamen (7,35%). Ze worden zeer goed vertegenwoordigd door de Gea en Kepa (onder anderen), uitstekende doelmannen die allebei titularis zijn bij hun club.

De Brazilianen staan op plaats 4 met 5,56%. Ze worden vertegenwoordigd door klassespelers zoals bijvoorbeeld Firmino en Gabriel Jesus. De Nederlanders staan op de vijfde positie (3,72%). Denk maar aan Virgil van Dijk, die vorig jaar de Champions League won met Liverpool.

Ondanks het vertrek van Rode Duivels Eden Hazard en Vincent Kompany staat België nog steeds op de zevende plaats in het klassement (3,14%). Spelers als Alderweireld, Tielemans en Praet stonden vaak op het veld sinds het begin van het nieuw seizoen.

De IJslanders hebben de beste verhouding als we naar het aantal inwoners kijken, België staat 9de

IJsland staat op de 27ste plek in de eerste ranking. Niet bepaald goed, denk u waarschijnlijk. Maar er moet natuurlijk rekening gehouden worden met het aantal inwoners. Met 340 000 inwoners staat IJsland helemaal niet op gelijke voet ten opzichte van een land als Frankrijk, dat meer dan 65 miljoen inwoners telt.

Als je het aantal gespeelde minuten deelt door de totale bevolking van het land, besef je dat de IJslanders het gewoon uitstekend doen! Ze staan op de eerste plek, terwijl Frankrijk deze keer zelfs niet in de top 10 valt…

België doet het hier beter dan al zijn buren (Frankrijk, Duitsland, Nederland en Luxemburg) en staat op een mooie negende positie. Niet slecht!

X