Anderlecht - Standard, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen
Anderlecht - Standard, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen

Anderlecht – Standard: kan paars-wit opnieuw winnen van Standard?

Odds op: 03/12/2023

De 17e speeldag in de Jupiler Pro League. Anderlecht neemt het thuis op tegen Standard Luik.

Het Lotto Park maakt zich op voor een van de meest iconische duels in België, met de ontmoeting tussen Anderlecht en Standard Luik voor de 17e speeldag van de Pro League. Anderlecht, in topvorm met een reeks overwinningen, streeft ernaar zijn positie in de top van het klassement te consolideren, terwijl Standard de koers wil corrigeren na een wisselvallig parcours.

De rijke geschiedenis tussen deze twee teams belooft een levendige wedstrijd. De meest voorkomende thuisresultaten voor Anderlecht tegen Standard zijn 2-1 overwinningen. Vorig seizoen eindigden de twee ontmoetingen in een spectaculaire 5-0 overwinning voor Standard thuis, gevolgd door een gelijkspel van 2-2 op het veld van Anderlecht.

De afgelopen dagen waren niet rustig voor beide teams. Op 7 december stonden ze al tegenover elkaar in de Belgische beker, waar Anderlecht met een overtuigende 2-0 overwinning op eigen terrein aan het langste eind trok. Deze recente confrontatie voegt een element van revanche toe voor Standard en stelt Anderlecht in staat om zijn suprematie te bevestigen.

Wedden op Anderlecht – Standard. De noteringen zijn in het voordeel van de thuisploeg.

Anderlecht wil opnieuw winnen van Standard

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.55.

Momenteel op de tweede plaats streeft Anderlecht niets minder dan een overwinning na om de druk op de leider te handhaven. Het team van Brian Riemer toont solide spel thuis en heeft in vorm zijnde spelers zoals Kasper Dolberg, de topscorer van de club. Hun laatste triomf in de beker tegen Standard met 2-0 versterkt alleen maar hun zelfvertrouwen.

Voor gokkers kan een overwinning van Anderlecht met meerdere doelpunten in de wedstrijd een interessante benadering zijn, vooral als men het hoge percentage wedstrijden van het team met meer dan 2.5 doelpunten in overweging neemt (quotering van 2.15).

Wedden op de Jupiler Pro League doe je bij bwin

Standard wil revanche pakken

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 5.50.

Ondanks een lastig seizoen heeft Standard de capaciteit om te verrassen, zoals blijkt uit hun 1-0 overwinning tegen Genk niet zo lang geleden. Het team van Carl Hoefkens, hoewel minder regelmatig, blijft een geduchte tegenstander met spelers zoals Hayao Kawabe die het verschil kunnen maken.

Het is in de spannende momenten en de cruciale minuten dat Standard vaak de middelen heeft gevonden om zijn tegenstanders te verrassen, met 31% van hun doelpunten gescoord tussen de 61e en 75e minuut. Deze mogelijkheid om terug te komen in het spel kan doorslaggevend zijn om de trend om te keren.

Standard zou kunnen vertrouwen op hun recente geschiedenis van gevarieerde resultaten tegen Anderlecht om punten te sprokkelen. Een weddenschap op een gelijkspel kan interessant zijn (quotering van 4.33).

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X