De winnaar van de Confernce League, voetbalweddenschappen
De winnaar van de Confernce League, voetbalweddenschappen

Voorbeschouwing 6e speeldag groespfase Conference League

Odds op: 10/12/2023

De Conference League is terug en brengt opnieuw opwinding en spanning voor voetbalfans over de hele wereld. Er zijn acht groepen samengesteld met elk vier teams. We zullen de verwachtingen en stand in elke groep bespreken.

Groep A

 1. Lille OSC: 11 punten
 2. Slovan Bratislava: 10 punten
 3. KI Klaksvik: 4 punten
 4. Olimpija: 3 punten

Met de 6e speeldag in zicht belooft Groep A in de UEFA Europa Conference League een intense strijd om de bovenste plaatsen. Lille OSC, momenteel leider met 11 punten, staat voor een cruciaal duel tegen KI Klaksvik, dat op de derde plaats staat met 4 punten. Een overwinning voor Lille zou hun positie aan de top versterken, terwijl Slovan Bratislava, met 10 punten, een oogje zal houden op de resultaten terwijl ze hopen op een misstap van de leider.

Groep B

 1. KAA Gent: 13 punten
 2. Mac. Tel-Aviv: 12 punten
 3. Zorja Loehansk: 4 punten
 4. Breidablik: 0 punten

In Groep B lijkt KAA Gent, momenteel bovenaan met 13 punten, goed op weg naar groepswinst. De strijd om de leidersplaats zal worden beslist op de laatste speeldag, maar de eerste twee in de stand zijn al zeker van de kwalificatie. Met Zorja en Breidablik al uitgeschakeld, hebben de laatste 2 teams niets meer te winnen.

Groep C

 1. Viktoria Plzen: 15 punten
 2. Dinamo Zagreb: 6 punten
 3. Ballkani: 4 punten
 4. Astana: 4 punten

Viktoria Plzen domineert Groep C met 15 punten en is al zeker van groepswinst. Dinamo Zagreb, momenteel op de tweede plaats met 6 punten, is nog niet zeker van de kwalificatie. Ballkani en Astana, beide met 4 punten, zullen strijden om die tweede plaats alsnog te pakken.

Groep D

 1. Club Brugge: 13 punten
 2. Bodø Glimt: 10 punten
 3. Lugano: 4 punten
 4. Besiktas: 1 punt

Club Brugge voert Groep D aan met 13 punten en lijkt goed op weg naar groepswinst. Bodø Glimt, op de tweede plaats met 10 punten, zal echter willen trachten over de Belgen te springen. Lugano en Besiktas, die respectievelijk 4 en 1 punt hebben, zijn al uitgeschakeld.

Wedden op de Conference League doe je bij bwin

Groep E

 1. Aston Villa: 12 punten
 2. Legia Warschau: 9 punten
 3. AZ Alkmaar: 6 punten
 4. Zrinjski: 3 punten

Aston Villa leidt Groep E met 12 punten en staat voor een cruciaal duel tegen Zrinjski, dat op de laatste plaats staat met 3 punten. Legia Warschau, momenteel op de tweede plaats met 9 punten, zal hopen op een overwinning om de druk op Aston Villa te vergroten. AZ Alkmaar, met 6 punten, kan in principe bij een overwinning nog over Legia springen.

Groep F

 1. Fiorentina: 11 punten
 2. Ferencváros: 9 punten
 3. KRC Genk: 6 punten
 4. Cukaricki: 0 punten

In Groep F bevindt Fiorentina zich in een gunstige positie met 11 punten, maar Ferencváros, met 9 punten, zal strijden om de bovenste plaats. KRC Genk en Cukaricki, met respectievelijk 6 en 0 punten, hebben weinig kans op kwalificatie en zullen proberen hun laatste wedstrijden positief af te sluiten. Genk kan zich nog plaatsen, maar heeft zijn lot niet meer in eigen handen.

Groep G

 1. PAOK: 13 punten
 2. Eintracht Frankfurt: 9 punten
 3. Aberdeen: 3 punten
 4. HJK: 2 punten

PAOK leidt Groep G met 13 punten, gevolgd door Eintracht Frankfurt met 9 punten. Aberdeen en HJK hebben respectievelijk 3 en 2 punten en zijn al uitgeschakeld. In Groep G valt niets meer te winnen of te verliezen.

Groep H

 1. FC Nordsjælland: 10 punten
 2. Ludogorets: 9 punten
 3. Fenerbahçe: 9 punten
 4. Spartak Trnava: 1 punt

In Groep H staat FC Nordsjælland bovenaan met 10 punten, op de voet gevolgd door Ludogorets en Fenerbahçe, beide met 9 punten. Spartak Trnava is sowieso uitgeschakeld met slechts 1 punt. De laatste speeldag belooft intense strijd om de bovenste plaatsen en de felbegeerde kwalificatie voor de volgende fase. De bovenste drie teams maken nog allemaal kans op kwalificatie, en zelfs groepswinst.

Live Odds

Toon andere wedopties

X