Wie moet jouw club kopen in het januari transfervenster?
Wie moet jouw club kopen in het januari transfervenster?

Wie moet jouw club kopen in het januari transfervenster?

KLIK HIER! om te wedden op de Eerste Klasse A

Veel clubs zullen voor het eind van de maand nog een grote slag willen slaan in de wintertransferperiode, maar wat zijn de beste aankopen?

We hebben meer dan 2500 wintertransfers van het afgelopen decennium in de vijf grote Europese competities geanalyseerd, ingedeeld in categorieën, en van elke transfer gemeten hoe effectief deze was.

De categorieën omvatten de positie, leeftijd en nationaliteit van de spelers en de club waar ze vandaan kwamen. De effectiviteit werd gemeten aan de hand van het aantal doelpunten vóór en tegen tijdens de tweede seizoenshelft in vergelijking met de eerste.

Clubs in de top zes

Voor clubs die in de race zijn voor een toppositie, maar meer doelpunten nodig hebben, werkt een jongere spits met Franse connecties – door geboorte of eerdere werkgever – het beste.

Anthony Martial weglokken van Manchester United zou daarom een wensdroom zijn, maar Chelsea’s Michy Batshuayi of Mario Balotelli – die zijn verblijf bij Nice hoogstwaarschijnlijk niet zal verlengen – zijn mogelijk realistischere versterkingen.

Om de verdediging aan te scherpen, is de aankoop van een vleugelverdediger die nog niet op zijn hoogtepunt is de beste gok. Idealiter eentje met een Premier League achtergrond. Er zijn tal van betaalbare opties, van Danny Rose of Luke Shaw tot Ryan Bertrand van het ondermaats presterende Southampton.

Oudere spelers en spelers met een Duitse achtergrond hebben het echter moeilijk en kunnen het best worden vermeden in het januari transfervenster.

Welke teams eindigen in de top vier? WED HIER!

Clubs in de middenmoot

Als jouw club zich momenteel in dit ‘niemandsland’ bevindt, maar zich omhoog wil vechten naar Europees voetbal – of gewoon naar een comfortabelere plek boven de degradatiezone – dan moeten ze investeren in een aanvallende middenvelder in plaats van een spits.

Een jonge speler uit een land buiten de traditionele Europese grootmachten, bij voorkeur van een Bundesliga of Serie A-club, is ideaal. Oudere spelers zijn minder wenselijk, zo blijkt uit recente voorbeelden. Afhankelijk van de financiële daadkracht, zou Max Meyer van het imponerende Schalke voor de meeste clubs een verleidelijk doelwit zijn.

Als de verdediging een dringender probleem is, lijkt het een verstandige keus om een speler te kopen die vóór of achter de defensie speelt . Een verdedigende middenvelder van begin twintig past perfect in dit plaatje en veel clubs hebben goede zaken gedaan met zo’n aankoop uit een minder illustere competitie.

Sporting’s William Carvalho – een lange termijn doelwit voor o.a. West Ham – voldoet aan de meeste criteria.

Clubs in de onderste zes

We hebben tot nu toe wat schamper gedaan over oudere spelers, maar clubs in de degradatiezone kunnen zeker baat hebben bij een ervaren aankoop in januari.

Voorin zijn het aanvallers van in de dertig die zich met het meeste succes hebben aangepast, vooral Spanjaarden en Italianen. Alle 29 Spaanse aanvallers die het afgelopen decennium in het januari transfervenster zijn verhuisd, zagen hun nieuwe werkgever vaker scoren tijdens de rest van het seizoen.

Zou een degradatiekandidaat in de Premier League Fernando Torres kunnen verleiden uit Diego Costa’s schaduw te treden voor een laatste glansrol, of moeten ze kleiner denken?

Een centrale verdediger op het toppunt van zijn kunnen binnenhalen, blijkt de meest effectieve manier om een lekke verdediging te dichten. Spelers die afkomstig zijn uit – of gespeeld hebben in – Frankrijk hebben zich het best van allemaal aangepast. Ook niet-Europeanen en spelers uit de Bundesliga doen het goed.

St Etienne’s Florentin Pogba – de oudere broer van Manchester United’s Paul – past helemaal in het plaatje en kan misschien worden overgehaald om te verkassen, gezien de teleurstellende Ligue 1 campagne tot nu toe.

Wie degraderen? WED HIER!

We geven € 100.000 weg aan de spelers die de minuut van het eerste doelpunt voorspellen in twee geselecteerde wedstrijden. Om mee te doen, moet je eerst inloggen of je registreren bij bwin. Je kunt dan je eerste poging wagen met een gratis voorspelling. Voor elke € 10 die je bij ons inzet, kun je een extra voorspelling doen!

Elke € 10 die je inzet op sportweddenschappen met een minimum quotering van 1,70 levert je een extra voorspelling op. Iedere dag kun je tot 100 voorspellingen verdienen. Alle inzetten moeten op dezelfde dag gedaan en verrekend worden om in aanmerking te komen voor de voorspellingen. Je ontvangt je inzet de volgende dag. Als je voorspelling juist is, sleep je de prijs van maximaal € 100.000 contant in de wacht!

X