Hoe kun je wedden op het WK? bwin WK Wedgids
Hoe kun je wedden op het WK? bwin WK Wedgids

Hoe kun je wedden op het WK? bwin WK Wedgids

Voor de editie van 2018 in Rusland hebben we een WK Wedgids gemaakt. Van 14 juni tot 15 juli staat alles in het teken van het grootste voetbalevenement ter wereld. Bekijk, beleef en wed op voetbal.

32 teams spelen in 12 stadions in 11 steden. Uiteindelijk zullen de twee beste teams ter wereld het toernooi beslissen in het Luzhniki-stadion in Moskou.

Bij elke editie van het WK is er een nieuwtje. Dit jaar wordt de videoarbitrage uitgeprobeerd. Die kan tussenbeide komen in vier gevallen: bij een doelpunt, een penalty, een rode kaart of wanneer spelers verwisseld worden.

Hoe te wedden op het WK?

Op onze site vind je letterlijk alle mogelijke weddenschappen. Te beginnen met de winnaar van het toernooi. Laat de plaats op de wereldranglijst en de vorm van de dag meespelen en gok op het team dat de beker in ontvangst mag nemen. Je kunt ook een gecombineerde weddenschap afsluiten met de winnaar en de topscorer van het wereldbekertoernooi.

Voor elke wedstrijd in Rusland vind je een analyse van de teams door onze experts. Zo kom je goed beslagen ten ijs wanneer je jouw WK inzet doet.

Je kunt bijvoorbeeld inzetten op de Gouden schoen winnaar van het WK. Griezmann staat in de top 3 van de getipte topscorers, net zoals bij Euro 2016.

Of wed op de groepswinnaars, of op de teams die zich kwalificeren voor de knock-out fase.

Wereldbeker in cijfers

We hebben een statistisch overzicht gemaakt van het WK 2018 in Rusland. Hier zijn een paar interessante feiten en cijfers:

8 – landen wonnen de Wereldcup – Uruguay, Italië, Duitsland / West-Duitsland, Brazilië, Engeland, Argentinië, Frankrijk en Spanje.

5 – De laatste vijf toernooien werden gewonnen door vijf verschillende landen – van Frankrijk in 1998, via Brazilië, Italië en Spanje, tot Duitsland vier jaar geleden.

5 – Het recordaantal titels van Brazilië. Duitsland, dat met de triomf in 2014 een vierde overwinning heeft toegevoegd aan de drie van West-Duitsland, kan dit record in Rusland evenaren.

2 – slechts twee landen hebben de trofee voor een tweede keer achter elkaar gewonnen – Italië in 1938 en Brazilië in 1962.

13 – Het aantal goals van Just Fontaine voor Frankrijk in 1958 is en blijft een record voor een enkele editie van het WK.

3 – De hattrick van Geoff Hurst in de finale van 1966 is een uniek WK-succes. Het was een perfecte hattrick. Zijn eerste doelpunt met een kopbal, het tweede met zijn rechtervoet en het derde met de linker.

17 – De Braziliaan Pele is de jongste doelpuntenmaker van het toernooi. Hij scoorde in 1958 tegen Wales toen hij 17 jaar en 239 dagen oud was.

2.808 km – De afstand over de weg tussen Sochi en Yekaterinburg – Peru en Zweden zullen een lange reis moeten maken tussen hun opeenvolgende wedstrijden in deze twee stadions. Voor Zweden zit daar slechts vier dagen tussen, voor Peru vijf.

749 km – De totale afstand over de weg tussen de drie groepswedstrijden van Colombia – van Saransk naar Kazan en vervolgens naar Samara.

2 – Slechts twee van de zes confederaties van de FIFA hebben een wereldbeker gewonnen. De UEFA (Europa) keer en CONMEBOL (Zuid-Amerika) negen keer.

45 – De Egyptische keeper en aanvoerder Essam El-Hadary wordt de oudste speler in het WK als hij in Rusland speelt. Hij breekt dan het record van Faryd Mondragon, die 43 jaar oud was toen hij in 2014 voor Colombia uitkwam.

X