Moto GP startopstelling
Moto GP startopstelling

Loting Champions League: Man City en Liverpool tegen de clubs uit Madrid

Manchester City is nog steeds favoriet om de Champions League te winnen, maar de kansen van de Engelse club zijn nu kleiner geworden aangezien het Real Madrid heeft geloot. De odd dat Man City de beker met de grote oren wint staat nu op 5.00.

City heeft deze trofee nog nooit gewonnen, terwijl Real Madrid de beker al 13 keer de lucht mocht insteken. De kans dat ‎Los Blancos hier in 2020 in slagen staat op 15.00.

De confrontatie tegen de voormalige aartsrivaal van Barcelona zal voor Pep Guardiola alvast voor nog meer motivatie zorgen.

De directeur van Man City, Txiki Begiristain, zei het volgende over de loting: “Het is altijd een plezier om tegen Real Madrid te spelen en ook om in een groot stadion zoals Santiago Bernabeu te kunnen spelen.”

“We zijn natuurlijk blij om daar naartoe te gaan, en we weten wat we mogen verwachten, we kennen ze heel goed.”

“Ze kennen ons natuurlijk ook, weten wat we hier doen en zijn vertrouwd met onze manager en ons team. Iedereen kent elkaar, maar het is een waar genoegen om daarheen te trekken.”

De odd dat regerend kampioen Liverpool opnieuw de Champions League wint staat op 5.50 nadat Atletico Madrid als tegenstander uit de trommel kwam. De odd dat Atletico de eindwinnaar wordt staat op 34.00.

De finale wordt gespeeld op 30 mei in het Ataturk Stadion in Istanbul, waar Liverpool zegevierde in 2005. De Reds haalden toen een 3-0 achterstand op tegen AC Milan en wonnen uiteindelijk de wedstrijd in één van de meest spectaculaire comebacks ooit.

De teams uit Londen trekken naar Duitsland

De kans dat Tottenham de Champions League wint staat op 17.00. De odd dat Chelsea zijn triomf van 2012 kan herhalen staat op 41.00. Michy Batshuayi en zijn ploegmaats moeten dan wel eerst voorbij Bayern München kunnen raken. De odd dat Bayern de Champions League wint staat op 8.00.

Voormalige Spurs-verdediger Ledley King denkt dat de ervaring van José Mourinho een positief effect kan hebben op de kansen van Tottenham.

“De trainer heeft de Champions League al gewonnen en zijn ervaring zal van invloed zijn op de spelers”, zei King tegen BT Sport.

“Ze hebben een goed team, spelen tegen een hoog tempo en met veel intensiteit, dit wordt een leuke wedstrijd.”

“Naar Duitsland gaan is altijd zwaar. Dit is een wedstrijd die we niet licht gaan opnemen. Het wordt een uiterst zware taak, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we de confrontatie tot een goed einde kunnen brengen.”

Barcelona is met een odd van 6.00 de derde grootste favoriet, zeker na een gunstige loting tegen Napoli (odd 67.00), waardoor de kansen van de Spaanse club zijn toegenomen.

De odd voor eindwinst van Juventus is teruggebracht naar 10.00 nadat tegenstander Lyon uit de trommel kwam. De kans dat Lyon de Champions League wint staat op 201.00, de laagste notering van alle 16 clubs. De odds voor outsiders PSG en Borussia Dortmund staan respectievelijk op 8.00 en 51.00. De Fransen nemen het op tegen de Duitsers in de 1/16de finales.

De zwakste 1/16de finale wordt gespeeld door Atalanta en Valencia. De odd dat de Italianen de beker met de grote oren winnen staat op 81.00. De kansen van de Spanjaarden staan op 101.00.

X