Paris Saint-Germain neemt het thuis op tegen Borussia Dortmund in de Champions League
Paris Saint-Germain neemt het thuis op tegen Borussia Dortmund in de Champions League

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain: PSG is favoriet om door te stoten

Odds op: 26/04/2024

De heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League. Borussia Dortmund neemt het thuis op tegen Paris Saint-Germain.

In de schijnwerpers van het Europese topvoetbal staat een intrigerende halve finale van de Champions League op het programma waarin Borussia Dortmund het in eigen huis opneemt tegen Paris Saint-Germain. Deze wedstrijd belooft een fascinerend tactisch duel tussen twee aanvallend ingestelde teams, die beide in staat zijn om spectaculair voetbal te tonen. Recente confrontaties suggereren een nauwe strijd, met PSG die een licht voordeel heeft in de onderlinge ontmoetingen.

Wedden op Dortmund – PSG. De noteringen zijn lichtjes in het voordeel van PSG.

Dortmund wil voor een verrassing zorgen

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.40.

Borussia Dortmund, bekend om hun explosieve en aanvallende speelstijl, zal proberen hun thuisvoordeel optimaal te benutten. In het Signal Iduna Park hebben ze een sterke staat van dienst en hebben ze in hun laatste drie thuisontmoetingen tegen PSG niet verloren. Ondanks dat ze in elk van hun laatste vijf wedstrijden minstens één doelpunt tegen kregen, blijft het team gevaarlijk in de aanval, met een gemiddelde van 2,19 doelpunten per thuiswedstrijd.

Borussia Dortmund’s recente prestaties in de Champions League hebben hun capaciteit om te concurreren tegen top Europese teams benadrukt. In hun laatste achtste finale wedstrijd overwonnen ze Atlético Madrid met een indrukwekkende 4-2 score.

Dortmund heeft de kracht om wedstrijden te kantelen, zelfs na een achterstand, en dat zal cruciaal zijn, hoewel ze slechts 25% van de wedstrijden winnen waarin ze thuis met 0-1 achter komen. De sleutel tot succes voor Dortmund zal liggen in het benutten van hun kansen in de eerste helft, waarin ze 44% van de tijd de leiding nemen.

Kan Dortmund de nul houden thuis? Zet in op ‘Dortmund wint op nul’ en win 5.25 keer je inzet terug.

Wedden op de Champions League doe je bij bwin

Mbappé wil de Champions League winnen met PSG

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 2.75.

Paris Saint-Germain komt deze wedstrijd binnen met een indrukwekkende reeks van vijf opeenvolgende uitoverwinningen en heeft in hun laatste 15 uitwedstrijden niet verloren. Dit toont hun vermogen om onder druk te presteren in vijandige omgevingen. Met een gemiddelde van 2,52 doelpunten per uitwedstrijd en doelpunten in elk van hun laatste 11 wedstrijden, toont PSG een consistent aanvallend vermogen.

Paris Saint-Germain’s indrukwekkende 4-1 overwinning thuis tegen Barcelona in de Champions League in de kwartfinales toont dat de Fransen over genoeg veerkracht beschikken om zich terug in de wedstrijd te knokken.

Hun tactische flexibiliteit en de diepte van hun selectie, met wereldklasse spelers zoals Mbappé, die in staat zijn het spel op elk moment te veranderen, maken hen bijzonder gevaarlijk. In het bijzonder wanneer PSG met 0-1 voor komt in uitwedstrijden, winnen ze 77% van de tijd. Een statistiek die het belang van een vroege voorsprong benadrukt. Gezien hun recente vorm lijkt PSG licht favoriet, maar ze moeten alert blijven tegen een onvoorspelbaar Dortmund.

Kan PSG de terugwedstrijd spannend houden? Zet in op ‘X of PSG’ en win 1.55 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

Barcelona 1-4 PSG

Dortmund 4-2 Atlético Madrid

Toon andere wedopties

X