Wat kunnen we verwachten van de transferperiode in januari?
Wat kunnen we verwachten van de transferperiode in januari?

Wat kunnen we verwachten van de transferperiode in januari?

Nu de transferperiode van januari binnenkort opengaat, hebben we elke wintertransfer van het afgelopen decennium, gemaakt door clubs uit de “grote vijf” Europese competities, bekeken om te voorspellen wat we kunnen verwachten deze winter.

Clubs uit de Serie A deden de afgelopen 10 jaar de meeste aankopen in januari. Gemiddeld stapten iets minder dan 17 spelers over naar een club uit de Italiaanse eerste klasse die uiteindelijk ook in het eerste team terechtkwamen, met tenminste 10 wedstrijden met speelminuten in de tweede helft van het seizoen.

De Milanese clubs doen altijd heel wat zaakjes in de winter, samen waren ze goed voor 23 nieuwe spelers in januari.

Er gaan geruchten rond dat Erling Haaland zou worden voorgesteld als de ploegmaat en opvolger van Zlatan Ibrahimovic, terwijl Inter-manager Antonio Conte tijdens elke transferperiode op zoek gaat naar goede spelers uit de Premier League die naar Italië zouden willen komen. Hij zou nu Georginio Wijnaldum willen overtuigen om naar Milaan te verhuizen.

Engelse teams doen meestal niet zo veel transfers tijdens de winter, maar geven wel het meeste geld uit.

Zowel in absolute termen als in percentage van de totale transferuitgaven blijft de 2,2 miljard euro die de Premier League-clubs de afgelopen 10 jaar in januari hebben uitgegeven ongeëvenaard.

Chelsea en Liverpool behoren tot de vijf Engelse teams met het hoogste aandeel van de totale transferuitgaven halverwege het seizoen. We kunnen ons daarom inbeelden dat we dit ook deze winter mogen verwachten.

Jürgen Klopp heeft nood aan een extra verdediger na de blessure van Virgil van Dijk, terwijl Frank Lampard er geen geheim van maakt dat hij Declan Rice op lange termijn als de opvolger van N’Golo Kante ziet.

Iets minder dan één derde van het uitgegeven geld door Engelse clubs gaat naar clubs uit de Premier League en zelfs iets meer dan de helft blijft in het Verenigd Koninkrijk.

Barcelona heeft versterking nodig

La Liga-clubs geven hun geld meestal uit buiten Spanje met bijna de helft van het uitgegeven geld dat tijdens de maand januari naar een van de andere “grote vijf” Europese competities gaat.

Barcelona lijkt deze winter het meest nood te hebben aan versterkingen nu Barça met heel wat blessures te kampen heeft.

Hector Bellerin en Antonio Rudiger zijn twee namen die genoemd worden in Catalonië, maar omdat Ronald Koeman niet beschikt over een groot budget moeten er eerst spelers vertrekken bij de Blaugrana.

Lionel Messi zou kunnen worden verkocht, bijvoorbeeld aan Paris Saint-Germain, ofwel zou Philippe Coutinho kunnen vertrekken om het nodige geld in het laatje te brengen.

De Braziliaan zou zeker geen uitzondering zijn, moest hij in januari bij zijn club vertrekken aangezien middenvelders de grootste kans hebben om een nieuw team te vinden tijdens de winter.

Gemiddeld geven de “grote vijf” Europese competities 163 miljoen euro uit aan middenvelders, nog eens 158 miljoen euro aan aanvallers en 92 miljoen euro aan vleugelspelers. Dit in vergelijking met slechts 121 miljoen euro voor goalkeepers en verdedigers samen, waarvan de centrale verdedigers goed zijn voor 78 miljoen euro.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X