ATP Halle: wie zijn de favorieten om het toernooi te winnen?
ATP Halle: wie zijn de favorieten om het toernooi te winnen?

ATP Halle: wie zijn de favorieten om het toernooi te winnen?

Odds op: 16/06/2022

De Halle Open is een van de acht grasveldtoernooien op de ATP-kalender en zal plaatsvinden net voor de 2022-editie van Wimbledon die eind juni begint. Het is dan ook een goede gelegenheid voor spelers om zich voor te bereiden op dit Grand Slam-toernooi op gras.

De winnaar zal naar huis gaan met iets minder dan € 500.000 aan overwinningsbonus, evenals 500 punten in de ATP-ranglijst.

Wedden op de ATP Halle. De voorspellingen zijn in het voordeel van Medvedev, Kyrgios en Auger-Alliassime.

Medvedev won slechts één toernooi op gras

Leider op de ATP-ranglijst, Medvedev speelt dit toernooi als favoriet met een quotering van 3.00 voor de eindzege.

Het is geen geheim dat hardcourt het favoriete speeloppervlak van Daniil Medvedev is. Het is ook op deze oppervlakte dat hij tot nu toe het enige Grand Slam-toernooi van zijn carrière won.

Op gras speelde hij in zijn carrière 54 wedstrijden op deze ondergrond en won daarbij slechts één toernooi. Vorig jaar zegevierde hij op ATP Mallorca.

Hij begint echter als favoriet omdat de Russische speler honger heeft naar punten om zijn positie als leider op de ATP-ranglijst te consolideren. Er zijn dit jaar geen punten te verdienen op Wimbledon, dus hij heeft de kans om zijn voorsprong op Zverev in het klassement uit te breiden, die al enkele weken uitgeschakeld is vanwege een blessure op Rolland Garros.

Auger-Alliassime is de grootste outsider

De jonge Canadese speler is een serieuze underdog, de kans dat hij het toernooi wint staat op 5.00.

Zijn jonge profcarrière begon redelijk goed, met onder meer een kwartfinale op twee grote toernooien en een overwinning op ATP Rotterdam afgelopen februari.

Op 21-jarige leeftijd is hij de op één na jongste tennisser die ooit in de top 10 van de ATP-ranglijst is terechtgekomen, en hij heeft zojuist de oom van Rafael Nadal aangesteld als coach.

Men houdt ook rekening met Kyrgios

Kyrgios heeft besloten zich dit seizoen te focussen op grastoernooien door niet deel te nemen aan graveltoernooien. De odds van de Australische speler staan op 4.50. Als Kyrgios betrokken en kalm blijft, kan hij heel ver komen in dit toernooi. Het lijkt erop dat hij er dit jaar gefocust genoeg uitziet en dan is hij een speler om rekening mee te houden.

Vorige winnaars

2021 – Ugo Humbert

2020 /

2019 – Roger Federer

2018 – Borna Coric

2017 – Roger Federer

Toon andere wedopties

X